ECOlemn îşi gestionează şi eficientizează proiectele cu SocrateOpen

ECOlemn srl, unul dintre cei mai mari importatori şi furnizori de pardoseli din România (parchet masiv, parchet stratificat, decking), a finalizat recent implementarea sistemului integrat de gestiune open source SocrateOpen, pentru a administra activitatea magazinelor proprii din Bucureşti, Timişoara şi Târgovişte,  şi a gestiona eficient activitatea şantierelor de lucru deschise pe tot teritoriul României, precum şi a colaborărilor de tip „parteneriat-ECOlemn” din ţară.

După implementarea sistemului ERP open source de la BITSoftware, ECOlemn beneficiază de optimizarea şi simplificarea procesului de aprovizionare şi producţie, gestionarea optimă a stocurilor şi a proiectelor aflate în derulare sau în negociere şi de un control foarte bun asupra modului de lucru cu partenerii şi clienţii.

Ţinând cont de particularităţile specifice businessului ECOlemn – furnizori de materii prime, materiale şi aparatură proveniţi din ţări din Europa, America de Sud, Africa şi Asia, locaţii multiple proprii şi showroom-uri prin parteneri, vânzări pe proiecte, etc – soluţia ERP oferită de BITSoftware a fost adaptată astfel încât să răspundă optim nevoilor clientului.  În acest fel compania are mereu la dispoziţie informaţii imediate şi actualizate cu privire la aprovizionare, stocuri, livrări şi situatia vânzărilor la nivel de client final, mici meseriaşi şi pe proiecte, informaţii despre gestiunile fizice (împărţite pe locaţii) şi gestiunile virtuale (materii prime şi produse finite)..

În plus, prin intermediul modulului de gestionare a proiectelor, cei de la ECOlemn pot de acum să urmărească proiectele aflate în derulare, de la ofertare şi încheierea contractului, până la stabilirea echipei de lucru, a necesarului de materie primă/produse finite şi a definirii fazelor de lucru pe fiecare proiect. Ei au, de asemenea, posibilitatea emiterii facturilor pentru proiecte în rate, cu termene de plată la semnarea contractului, la achiziţia materiei prime şi la finalizarea lucrării.

ECOlemn a fost creat în 2002 ca o completare şi o încununare a unei activităţi de producţie de parchet masiv, dând un alt înţeles în piaţa activităţii de montaj/finisaj. În acest moment, ECOlemn reprezintă un ansamblu de activităţi conceput pentru a satisface exigenţele unei pieţe în dezvoltare, de la importator direct de parchet masiv şi stratificat şi materiale pentru montaj şi finisaj, la design interior şi punere în operă a lucrărilor contractate. Printre clienţii de referinţă ai ECOlemn de până în prezent se numără Biblioteca Băncii Naţionale a României, Consiliul Britanic, reşedinţa ambasadorului Olandei la Bucureşti, Centrul BMW Bucureşti, Hotel Ramada Sibiu, Porsche Bucureşti Nord, Mall AFI Cotroceni, Mall Sun Plaza, Complexul „La Stejari”, Complexul „Eminescu 220” sau Complexul „Dante Alighieri”.

Despre SocrateOpen

SocrateOpen este o soluție ERP/CRM open source, modernă, adaptabilă, de clasă mondială, care poate fi utilizată pe serverul propriu sau în Amazon Cloud la o fracțiune din costul unui sistem ERP tradițional. Adresată inițial companiilor de servicii, soluția SocrateOpen este utilizată astăzi cu succes și de companii din producție și distribuție de bunuri de larg consum, import și distribuție de aparatură medicală, import și distribuție de echipamente electronice, producție agricolă, construcții, telecomunicații, producție discretă.

Despre BITSoftware

Cu peste 18 ani de experienţă, BITSoftware dezvoltă şi implementează soluţii ERP, CRM şi Business Intelligence (BI) care ajută companiile din diverse industrii să-şi îmbunătăţească productivitatea, prin automatizarea proceselor din companie, şi să realizeze obiectivele de creştere pe termen lung. BITSoftware este prima companie din România care a lansat un sistem ERP&CRM de clasă mondială, open source – SocrateOpen, utilizat de companii din servicii profesionale, distribuţie, producţie şi construcţii, şi una dintre primele companii româneşti care a dezvoltat un sistem ERP – Socrate+ – implementat până acum în peste 150 de companii medii şi mari din România. BITSoftware a devenit, de la începutul acestui an, reseller oficial pentru România al furnizorului american de soluţii de Business Intelligence, MicroStrategy, prin parteneriatul încheiat urmărindu-se dezvoltarea şi distribuirea pe piaţa din România a celei mai complexe şi complete soluţii de Enterprise Business Intelligence. BITSoftware este, totodată, distribuitor autorizat GoogleApps. Google Apps de la BITSoftware înseamnă nu numai achiziţia unui abonament anual, ci şi servicii profesionale de instalare şi migrare, şcolarizare utilizatori şi integrare cu alte aplicaţii.

Sursa: BITSoftware