Cumpărăturile de pe internet pot fi periculoase, avertizează specialiştii BitDefender

BitDefender, liderul pieţei locale de securitate, vine cu o serie de recomandări care să îi ajute pe utilizatorii de internet să se ferească de ameninţările virtuale atunci când vor să facă tranzacţii online. 

Deşi magazinele online pot părea sigure, nu toate site-urile de oferte, cadouri sau felicitări virtuale sunt de încredere. Este bine cunoscut faptul că atacatorii virtuali se folosesc de orice ocazie ca să îi păcălească pe utilizatori să îşi expună de bună voie datele de la cardurile de credit sau datele de autentificare în serviciile de e-banking.

Pentru protecția dumneavoastră, BitDefender vă oferă o listă cu recomandări despre cum vă puteţi feri de pericolele care circulă pe internet:

  • Fiţi cu băgare de seama atunci când introduceţi date confidenţiale pentru a accesa conturile virtuale. Nu introduceţi mai multe date decât este necesar şi întotdeauna asiguraţi-vă că adresa URL accesată este cea corectă. Căutaţi pictogramele de securitate care să arate prezența unei conexiuni securizate, pentru că este singura garanţie că site-ul este de încredere.
  • Dacă folosiţi internetul mobil, introduceţi manual URL-ul site-ului dorit. Pe un ecran de telefon mobil s-ar putea să nu vedeţi întreaga adresă şi astfel puteţi deveni vulnerabili în faţa atacurilor de phishing.
  • Acordaţi foarte multă atenţie atunci când introduceţi datele cardului de credit, ID-ul contului bancar sau parola. Verificaţi de două ori adresa URL pentru a vă asigura că sunteţi pe pagina dorită atunci când faceţi tranzacţii online.
  • Evitaţi să descărcaţi orice tip de conţinut (formulare, felicitări virtuale, fişiere) sau să accesaţi linkuri, dacă nu sunteteţi absolut siguri de sursa acelor materiale. Acordaţi atenţie deosebită la felicitările virtuale şi nu descărcaţi niciun fişier executabil, deoarece acestea pot conţine troieni. Dacă este neapărat necesar să deschideţi astfel de ataşamente, vă recomandăm să salvați o copie locală şi să o scanaţi cu ajutorul unui antivirus actualizat înainte de a le accesa.
  • Nu vă accesaţi conturile de e-banking şi nu faceţi cumpărături online de la calculatoare publice cu acces la internet sau în timp ce sunteţi conectaţi la o reţea publică. Datele confidenţiale pot fi interceptate de alţi utilizatori, cu excepția cazului când conexiunea e criptată. 
  • Descărcaţi cele mai recente actualizări pentru sistemul de operare şi pentru soluţia de antivirus, deoarece atacatorii virtuali nu ratează nicio oportunitate de a încerca să vă fure banii. Până la urmă, totul se rezumă la bani.
  • Mare atenţie la website-urile false care vă permit să faceţi cumpărături şi să plătiţi, fără să vă trimită.. Dacă folosiţi BitDefender Internet Security sau Total Security, modulul anti-fraudă va bloca automat falsele magazine online.
  • Dacă sunteţi în căutarea sufletului pereche, mare atenţie la Miresele din Rusia, adică serviciile de online dating promovate prin mesaje spam şi care vă vor lăsa cu inima frântă şi vă vor goli conturile.

Toate denumirile şi numele de produs menţionate mai sus aparţin deţinătorilor de drept şi pot fi mărci înregistrate ale acestora.

Despre BitDefender®

BitDefender este producătorul uneia dintre cele mai performante soluţii de securitate a datelor atestate pe plan internaţional de către instituţii independente de specialitate. Motoarele BitDefender care stau la baza produsului sunt unele dintre cele mai puternice din lume şi folosesc tehnologie euristică.  Gama de produse BitDefender 2011 include o tehnologie inovatoare, Active Virus Control, care monitorizează, în timp real, toate aplicaţiile active şi le blochează pe cele cu comportament suspect. Astfel este asigurată protecţia utilizatorilor în timp real împotriva viruşilor noi şi a variantelor de virusi încă necunoscute, oferindu-le posibilitatea unei experienţe digitale în deplină siguranţă. Utilizatorii BitDefender beneficiază de suport tehnic gratuit în limba română 24/7.  Produsele sunt disponibile în România prin distribuitorii autorizaţi Agis Computer, Aline Distribution, Asesoft Distribution, RHS Distribution, Scop Computers, precum şi în următoarele lanţuri retail cu acoperire naţională Altex, Auchan, Carrefour, Depozitul de Calculatoare, Domo, Media Galaxy, Metro, Real, Selgros sau magazinele de comerţ electronic cum ar fi BWM MediaSoft, Cel, Emag, Evomag, Orange, PC Garage.

Sursa: BitDefender

Etichete: