Cum pot fi gestionate inteligent deşeurile?

Gestionarea deşeurilor cu ajutorul unui sistem informatic integrat este o soluţie nouă care vine în sprijinul agenţilor economici producători de deşeuri.

Sistemul Informatic pentru Managementul Resurselor Materiale (SIMRIC), proiect realizat de SIVECO Romania, prevede gestionarea informatizată a deşeurilor, adică a tuturor activităţilor de colectare, transport, tratare, valorificare şi eliminare a acestora.

Soluţia informatică reflectă costurile activităţilor de gestionare a deşeurilor, atât în preţul produselor, cât şi în statutul pe piaţă al producătorului, oferă date corecte referitoare la generarea şi gestionarea deşeurilor şi permite centralizarea din teritoriu, sub forma unui inventar, a informaţiilor referitoare la licenţierea organizaţiilor care desfăşoară activităţi de colectare, transport, valorificare, şi/sau eliminare a deşeurilor, precum şi la distribuţia acestor organizaţii în teritoriu.

Folosirea acestui sistem informatic modern va avea ca rezultat creşterea calităţii vieţii populaţiei, un mediu înconjurător nepoluat, precum şi atragerea de investiţii noi şi crearea de locuri de muncă.

Parteneri ai SIVECO Romania în proiect sunt INCDPM-ICIM Bucureşti şi Universitatea Politehnică din Bucureşti. Autoritatea Contractantă este Agentia Managerială de Cercetare Stiinţifică, Inovare şi Transfer Tehnologic (Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării), contractul nr.: 166 / 08.07.2008.

Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din proiectele informatice de anvergura din Romania, precum si un volum important al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii. Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, atat pentru piata locala, cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

Sursa: SIVECO Romania