Cu SocrateBI puteţi urmări vânzările pe tip de produs şi controla nivelul stocurilor

Brasov, 15.02.2012 – Pentru a putea îmbunătăți performanţele companiilor, managerii au nevoie de o perspectivă completă și în timp real asupra tuturor indicatorilor de performanţă ai afacerii pe care o conduc. Procesul continuu și imperativ de luare a deciziilor de business se bazează pe raportarea la valorile-cheie, analiza riguroasă a datelor şi monitorizarea indicatorilor de performanță, acest ciclu complet de analiză a afacerii permițând managerilor să-și perfecţioneze modul în care gestionează activităţile.

Pentru companiile din retail și distribuție, de exemplu, a avea o imagine clară asupra tipului de produse dorite de clienți şi a produselor care trebuie să se afle în permanență în stoc reprezintă o chestiune de „viață sau moarte”. Iar pentru a veni în sprijinul acestora, BITSoftware a completat soluția sa de business intelligence SocrateBI cu un modul de analiză și raportare stocuri și inventar.

Astfel, cu ajutorul modulului „Inventory and Stock Analysis Module” (ISAM), managerii pot de acum obține în timp real răspunsuri la întrebări de genul: „care este media cantităţii vândute pentru zilele cu stoc”, „care este valoarea vânzărilor şi stocurilor pentru fiecare produs”, „care sunt produsele pentru care există stoc dar nu sunt vânzări” sau „care este stocul curent şi valoric pe categorii de produse, subcategorii şi mărci”.

SocrateBI ISAM conţine un set de rapoarte operaţionale care ajută companiile să poată observa tendințe în procesul de vânzare sau care afişează informaţii specifice, detaliate, despre stocul cantitativ, valoric, cantitatea medie vândută şi altele. Prin utilizarea acestor rapoarte puteți urmări produsele cu stoc, dar fară vânzări, identificând astfel produsele neperformante şi stabilind o nouă strategie cu privire la aceste produse, pentru a evita blocajele financiare ca urmare a aprovizionării excesive cu produse greu vandabile.

Noul modul de analiză și raportare vă oferă, de asemenea, o imagine clară asupra stocurilor curente şi a valorii acestora, permițându-vă eficientizarea procesului de aprovizionare printr-o mai bună gestiune a necesarului de noi comenzi sau prin relocarea anumitor produse dintr-o gestiune în alta.

Modulul ISAM include și alte rapoarte de analiză importante, precum:

Cantitatea medie vândută pe zile cu stoc

Data ultimei vânzări pentru produse cu stoc 0 în ultimile 30 de zile

Vânzări versus Stoc

 

Modulul „Analiză stocuri şi inventar” (ISAM) completează paleta de module disponibile în SocrateBI și lansate la mijlocul lunii noiembrie 2011, respectiv Modulul de Analiză şi Raportare financiară (FRAM), Modulul de Analiză şi control al proiectelor (PCAM) și Modulul de Analiză a vânzărilor şi a relaţiei cu clienţii (SCAM).

SocrateBI are la bază platforma MicroStrategy, MicroStrategy fiind cel mai mare furnizor independent de soluţii de Business Intelligence din lume. Companiile pot rula analizele direct pe bazele de date din Socrate ERP sau, datorită interfeţelor deschise şi a conectorilor pentru integrare, SocrateBI poate fi utilizat şi cu orice alt sistem ERP.

 

SURSA: BITSoftware