Cu Socrate+, Librăriile Prolibris se adaptează rapid tendinţelor de pe piaţa retailului de carte

Librăriile Prolibris Târgovişte au ales Socrate+ ERP de la BITSoftware pentru a câştiga flexibilitatea de care aveau nevoie pentru a se adapta la cerinţele în schimbare şi la noile oportunităţi de pe piaţa retailului de carte, o „industrie” care prezintă o serie de particularităţi din punctul de vedere al gestionării stocurilor şi vânzărilor: câteva zeci de mii de articole şi sute de furnizori, moduri diferite de formare a preţurilor şi ritm alert de apariţie a titlurilor noi (în fiecare săptămână apar noi cărţi), necesitatea de a putea ține evidența vânzărilor pe furnizor.

Alegerea s-a făcut în baza notorietăţii aplicaţiei şi a bunei imagini pe care BITSoftware o are pe piaţa românească. Totodată, referinţele primite precum şi existenţa unei echipe de implementare experimentate au consolidat decizia de achiziţie.

La doar un an de la „învârtirea cheii”, beneficiile aduse de utilizarea Socrate+ ERP înseamnă pentru Prolibris capacitatea de a răspunde prin produse şi servicii calitative la cerinţele propriilor clienţi, cu efecte directe asupra gradului de retenţie a acestora; urmărirea evoluţiei preţului, a discounturilor, bonusurilor sau reducerilor acordate, în conformitate cu strategia de vânzări a companiei; economii semnificative de timp, ca urmare a optimizării timpului de facturare şi înregistrare în contabilitate a diferitelor operaţiuni şi a reducerii erorilor la introducerea datelor.

„Sistemul ERP furnizat de BITSoftware reprezintă soluţia perfectă pentru noi. Este foarte capabil şi continuă să se îmbunătăţească într-un ritm rapid. În plus, este flexibil, astfel încât putem să ne gândim fără probleme la dezvoltarea de noi activităţi în viitor, pe care le vom putea gestiona uşor cu funcţionalităţile deja existente în Socrate+”, a precizat Marius Niţă, directorul financiar al Prolibris.

Despre Prolibris SA Târgovişte

Prolibris SA Târgovişte s-a înfiinţat în 1991, preluând activitatea şi patrimoniul fostului Centru de Librării care activa pe piaţa din judeţul Dâmboviţa din 1974. Domeniul principal de activitate al companiei îl constituia vânzarea de cărţi, papetărie şi jucării prin intermediul librăriilor deţinute în Târgovişte, Pucioasa, Fieni şi Moreni. În prezent, Prolibris are 14 angajaţi care gestionează aproximativ 10.000 de tranzacţii pe lună pentru circa 600 de clienţi şi furnizori. Compania deţine 2 librării în Târgovişte şi spaţii comerciale închiriate în Târgovişte, Pucioasa şi Moreni, planurile pe termen scurt şi mediu vizând deschiderea unei noi librării, într-un concept nou, modern.

Despre Socrate+ ERP

Socrate+ este unul din primele sisteme integrate de gestiune dezvoltat în România. Cu prima implementare în 1995, Socrate+ a crescut de la an la an, înregistrând în ultimii 16 ani zeci de poveşti de succes în retail, distribuţie şi industria de proces. Socrate+ este un sistem inteligent, modular, de gestiune economică, o platformă pentru planificare şi gestiunea tuturor resurselor din organizaţie.

Socrate+ ERP este un sistem integrat format din mai multe module, cu care se pot planifica activităţile din cadrul organizaţiei, în vederea gestiunii eficiente a tuturor resurselor, structurării şi creşterii vizibilităţii asupra proceselor din organizaţie. Socrate+ include următoarele pachete: Administrare, Financiar, Comercial, POS, Producţie şi Management.

Socrate+ ERP este bazat pe cunoaşterea aprofundată a proceselor specifice distribuţiei, retailului şi industriei alimentare, experienţa îndelungată în lucrul cu aceste firme şi numărul clienţilor care o utilizează recomandând Socrate+ drept o soluţie matură, ce ajută la eficientizarea activităţii, reducerea costurilor şi creşterea competitivităţii.

Despre BITSoftware

Cu peste 18 ani de experienţă, BITSoftware dezvoltă şi implementează soluţii ERP, CRM şi Business Intelligence (BI) care ajută companiile din diverse industrii să-şi îmbunătăţească productivitatea, prin automatizarea proceselor din companie, şi să realizeze obiectivele de creştere pe termen lung. BITSoftware este prima companie din România care a lansat un sistem ERP&CRM de clasă mondială, open source –SocrateOpen, utilizat de companii din servicii profesionale, distribuţie, producţie şi construcţii, şi una dintre primele companii româneşti care a dezvoltat un sistem ERP –Socrate+ – implementat până acum în peste 150 de companii medii şi mari din România. BITSoftware a devenit, de la începutul acestui an, reseller oficial pentru România al furnizorului american de soluţii de Business Intelligence, MicroStrategy, prin parteneriatul încheiat urmărindu-se dezvoltarea şi distribuirea pe piaţa din România a celei mai complexe şi complete soluţii de Enterprise Business Intelligence. BITSoftware este, totodată, distribuitor autorizat GoogleApps. Google Apps de la BITSoftware înseamnă nu numai achiziţia unui abonament anual, ci şi servicii profesionale de instalare şi migrare, şcolarizare utilizatori şi integrare cu alte aplicaţii.

Sursa: BITSoftware