Cu Socrate+, LeFruMarin îşi gestionează cu succes creşterea tot mai accelerată

Orice distribuitor de bunuri de larg consum, care gestionează un volum mare de date, are nevoie de un control atent al afacerii, pentru a elimina cheltuielile neproductive şi a-şi asigura o creştere constantă şi sustenabilă. Decizia de Implementare a sistemului ERP Socrate+, de la BITSoftware, la SC LeFruMarin SRL, companie specializată în producţia de preparate din carne, distribuţie şi retail de produse alimentare, în vederea informatizării întregii activităţi a fost luată la sfârsitul anului 2005. Azi, LeFruMarin îşi modelează şi controlează toată activitatea, de producţie, distribuţie şi retail cu SocratePlus.

Socrate+ gestionează cu succes livrarea săptămânală a produselor LeFrumarin către mai mult de 2300 de clienţi. De la recepţie, materiile prime intră în sistem, raporatele de tranşare a cărnii sunt introduse de un operator, totul merge fluent. Domeniul foarte dinamic, perisabilitatea produselor creează o presiune mare pe nevoia de automatizare a comenzilor şi facturarea rapidă.

La sfârşitul acestui an, LeFruMarin a demarat un amplu proces de modernizare a magazinelor proprii cu POS-uri, cântare conectate în reţea şi servere în fiecare locaţie, două din cele 20 de magazine ale firmei reuşind deja implementarea cu succes a sistemului integrat de gestiune  Socrate+, procesul de informatizare urmând a fi finalizat, pentru restul magazinelor, la începutul lui 2011, cu efect direct asupra creşterii calităţii serviciilor oferite clienţilor.

Implementarea soluţiei ERP Socrate+ a avut ca rezultat un  control şi o gestiune riguroasă a calităţiii şi trasabilităţii aprovizionare – producţie  – vânzare, cu obţinerea de economii mari. Sistemul ERP oferit de BITSoftware le permite, totodată, celor de la LeFruMarin să realizeze analize sofisticate, pentru decizii eficiente, corecte şi la timp.

„Socrate+ a fost în permanenţă capabil să răspundă nevoilor specifice de business, în continuă evoluţie: trasabilitate, centre de cost, norme UE. Şi pe măsură ce descoperim câte poate, apar şi lucruri noi pe care ni le dorim şi pe care la început nici nu ni le imaginam. Poate că nu ne dăm seama cât am pierdut în trecut, dar ne dăm seama acum cât am câştigat, când am luat decizia de a implementa programul Socrate+, de la BITSoftware”, a precizat domnul Codruţ Brânză, directorul economic al SC LeFruMarin SRL.

Despre LeFruMarin SRL
SC LeFruMarin SRL este o societate cu capital integral privat, înfiinţată în 1991, având ca domeniu principal de activitate producţia de preparate din carne, comerţul en-gros şi en-detail cu produse alimentare, având o reţea proprie de magazine şi o reţea de distribuţie. În anul 2001, s-a creat în cadrul societăţii departamentul distribuţie care are ca principal obiectiv promovarea şi desfacerea produselor LEFRUMARIN pe pieţe noi. În prezent produsele LeFruMarin se distribuie în 21 de  judeţe, LeFruMarin fiind furnizorul favorit al unui număr de peste 2300 de clienţi.
În acest moment, SC LeFrumarin SRL deţine un lanţ de 20 de magazine de desfacere proprii, situate în Braşov, Săcele, Făgăraş, Rupea şi Beclean.

Despre Socrate+
Socrate+ este unul din primele sisteme integrate de gestiune dezvoltat în România.  Cu prima implementare în 1995, Socrate+ a crescut de la an la an, înregistrând în ultimii  15 ani, zeci de poveşti de succes în retail, distribuţie şi industria de proces. Socrate+ este un sistem inteligent, modular de gestiune economică, o platformă pentru planificare şi gestiunea tuturor resurselor din organizaţie. Socrate+ este bazat pe cunoaşterea aprofundată a proceselor specifice distribuţiei, retailului şi industriei alimentare, experienţa îndelungată în lucrul cu aceste firme şi numărul clienţilor care o utilizează recomandând Socrate+ drept o soluţie matură, ce ajută la eficientizarea activităţii, reducerea costurilor şi creşterea competitivităţii.

Despre BITSoftware
Cu peste 17 ani de experienţă, BITSoftware dezvoltă şi implementează soluţii ERP, CRM şi Business Intelligence (BI) care ajută companiile din diverse industrii să-şi îmbunătăţească productivitatea, prin automatizarea proceselor din companie, şi să realizeze obiectivele de creştere pe termen lung. BITSoftware este prima companie din România care a lansat un sistem ERP&CRM de clasă mondială, open source – SocrateOpen, utilizat de companii din servicii profesionale, distribuţie, producţie şi construcţii, şi una dintre primele companii care a dezvoltat un sistem ERP – Socrate+, implementat până acum în peste 150 de companii medii şi mari din România.