Cu aplicaţia gratuită Bitdefender Mobile Security BETA, utilizatorii îşi pot găsi telefonul pierdut sau furat

Bitdefender, liderul pieţei româneşti de securitate a informaţiilor, introduce funcţiile anti-furt şi de scanare a cardurilor de memorie SD, pentru Mobile Security BETA, aplicaţia gratuită de securitate pentru dispozitive care folosesc platforma de operare Android.

Cu noua funcţie anti-furt, utilizatorii îşi pot localiza cu uşurinţă telefoanele mobile pierdute sau furate. Totodată, în caz de furt, ei au posibilitatea să şteargă de la distanţă toate informaţiile din telefon, pentru a-i împiedica pe răufăcători să le acceseze datele personale. 

„Cu o cotă de piaţă de aproximativ 25% în România, platforma Android şi-a câştigat popularitatea în rândul utilizatorilor şi dezvoltatorilor de aplicaţii de aici. De aceea, smartphone-urile care au la bază acest sistem de operare au devenit ţinta predilectă a hoţilor de telefoane mobile, dar şi a creatorilor de malware, care exploatează platforma Android pentru a distribui diverse ameninţări virtuale către cât mai mulţi utilizatori”, este de părere Alexandru Bălan, Senior Product Manager Bitdefender.

În acelaşi timp, Bitdefender Mobile Security oferă acum funcţia de scanare a cardurilor de memorie SD, ce previne descărcarea diverselor tipuri de malware pe telefon. Cardurile de memorie SD sunt vectori importanţi de răspândire a ameninţărilor informatice pe smartphone-uri, sub forma fişierelor infectate sau a aplicaţiilor periculoase. Funcţia de scanare a acestor dispozitive devine necesară pentru utilizatorii care stochează o mare cantitate de fişiere, fără a fi siguri de sursa lor. Procesul de scanare se declanşează automat, în momentul în care utilizatorul introduce un card de memorie în telefon, sau poate fi iniţiat la cerere.

„Cele două funcţii noi sunt adiţii importante la aplicaţia de securitate Bitdefender Mobile Security, care se pliază nevoilor specifice pe care utilizatorii le resimt la acest moment. Este şi filosofia pe baza căreia am dezvoltat acest produs: să oferim funcţionalităţile necesare de securitate, fără să afectăm performanţa telefonului sau a bateriei”, a continuat Alexandru Bălan.

Bitdefender Mobile Security BETA este un produs complet de securitate, ce oferă protecţie antivirus, dar şi protecţie web, pentru telefoane şi tablete care funcţionează pe platforma Android. Având la bază tehnologiile de scanare in-the-cloud, poate detecta cele mai recente ameninţări informatice, fără să solicite bateria telefonului. De asemenea, aplicaţia oferă informaţii despre serviciile cu plată şi permisiunile solicitate de programe la instalare, ajutându-i astfel pe utilizatori să ia decizii informate cu privire la protecţia şi confidenţialitatea datelor.

Pentru mai multe informaţii şi pentru a descărca aplicaţia Bitdefender Mobile Security, accesaţi pagina oficială: http://m.bitdefender.com

Toate denumirile şi numele de produs menţionate mai sus aparţin deţinătorilor de drept şi pot fi mărci înregistrate ale acestora.

Despre BitDefender®

Bitdefender este producătorul  uneia dintre cele mai performante soluţii de securitate a datelor atestate pe plan internaţional de către instituţii independente de specialitate. Încă din anul 2001, Bitdefender este unul dintre liderii industriei de securitate, dezvoltând tehnologii inovatoare, multiplu premiate la nivel internaţional. În fiecare zi, Bitdefender protejează datele a peste 10 milioane de utilizatori individuali şi companii. Soluţiile Bitdefender se distribuie peste tot pe glob, printr-o reţea puternică de distribuitori.

Recent, compania a primit o serie de recomandări valoroase din partea unor publicaţii prestigioase din SUA şi Europa, printre care ConsumerSearch, Which?, Stiftung Warentest şi Taenk. Totodată, tehnologiile antivirus Bitdefender au obţinut rezultate superioare în cadrul testărilor specializate organizate de instituţii independente de profil, precum AV Test şi AV-Comparatives. Mai multe informaţii despre gama de produse Bitdefender sunt disponibile pe site-ul companiei. În plus, Bitdefender le pune la dispoziţia utilizatorilor platforma Malware City, o resursă completă de informare şi formare în domeniul securităţii informatice.

Sursa: BitDefender

Etichete: