Creştere de 38% pentru Pentalog

Graţie semnării mai multor contracte importante şi intensificării unor activităţi preexistente în primele două trimestre ale acestui an, Pentalog va înregistra o creştere internă de aproximativ 38% în T3.

Începând din 2002, toate rezultatele trimestriale ale Pentalog afişează sistematic o creştere a cifrei de afaceri începând din 2002. Prin urmare, acesta este cel de-al 35-lea trimestru consecutiv de creştere înregistrat de Pentalog, care a devenit astfel prima forţă în domeniul IT nearshoring din Uniunea Europeană. Previziunea privind cifra de afaceri anuală este astfel revizuită în creştere, într-un interval cuprins între 16 şi 17 milioane de euro.

De asemenea, profitabilitatea grupului Pentalog este în continuă creştere. În această perioadă, au fost lansate mai multe activităţi noi de producţie, noi clienţi fiind adăugaţi în portofoliul companiei. Între aceştia se numără Sierra Wireless, Ubisoft România, un grow-up şi un start-up franceze şi, în sfârşit, un lider industrial german.
                             
Planurile de R&D ale grupului au fost concretizate prin crearea Pentalog Labbs, care este de acum complet operaţional. Această unitate de cercetare şi dezvoltare a început să livreze mai multe „proof of concept” către clienţii săi şi joacă, în acelaşi timp, rolul de incubator pentru proiectele de investiţii ale Pentalog. Mai multe proiecte comerciale ar putea fi anunţate în lunile şi în anii următori.
                  
Pentalog Labbs este primul incubator privat franco-român. Înfiinţat în cele două ţări, Pentalog Labbs se afla sub răspunderea directă a lui Frédéric Lasnier, CEO Grup Pentalog, şi a doi directori adjuncţi. Obiectivul incubatorului este de a căuta asocieri fertile între ţările emergente şi economiile occidentale. Dacă experimentul va funcţiona, acesta ar putea fi extins în Vietnam.
                               
În total, grupul a creat 120 de posturi de la începutul anului şi ar mai putea crea între 30 şi 80 de locuri de muncă până la finalul lui 2010.
                           
Sursa: Pentalog preluat de Agora