Creştere de 24% a cifrei de afaceri în T2 pentru Pentalog

Pentalog revizuieşte cu patru puncte procentuale nivelul preconizat al creşterii cifrei de afaceri pentru T1, până la 24%. În T2, grupul prevede, de asemenea, o creştere de 24% şi preconizează o accelerare apreciabilă a creşterii în trimestrele trei şi patru. Aceste cifre se situează sub nivelul prevăzut pentru întregul an, însă ele demonstrează dinamica comercială a Grupului Pentalog.
 
Aceste cifre consolidează poziţia nr. 1 a grupului Pentalog în sectorul nearshore din Franţa. Creşterea cifrei de afaceri din Germania se situează uşor peste aşteptări. Vânzările locale din România, afectate de finalizarea unui proiect important, se află într-o uşoară scădere, însă sunt susţinute de un prim contract semnat cu grupul Ubisoft la Bucureşti. Grupul Pentalog ar putea ţinti o poziţie pe podium în sectorul nearshore european până la sfârşitul lui 2011. Producţia offshore din Vietnam este stabilă, iar primele operaţiuni în domeniul embedded ar putea începe în curând pentru a sprijini filialele din România”, a spus Monica Jiman, COO – Vice-President Business Development, Grup Pentalog.
 
Al doilea trimestru 2010 marchează un record în ceea ce priveşte noile contracte, valoarea lor apropiindu-se de 15 milioane de euro. Valoarea totală a comenzilor semnate dar neintrate încă în producţie echivalează cu cifra de afaceri pe doi ani. În acest context, în cursul lunii aprilie efectivul firmei a depăşit cifra de 500 de colaboratori, cu două luni mai devreme decât obiectivele stabilite, iar comenzile aflate în desfăşurare ne permit să apreciem că, până la finalul lunii decembrie 2010, vom atinge cifra de 600 de angajaţi”, mai spune aceasta.
 
Filiala Pentalog Israel, înfiinţată la Tel Aviv, a fost deschisă în cursul trimestrului doi, adică la numai şase luni de la prima vizită a lui Frédéric Lasnier în această ţară. Aceasta nu contribuie încă la vânzările grupului. Cu toate acestea, au fost identificate importante oportunităţi de colaborare, care ar putea genera vânzări în următoarele trimestre”, concluzionează Monica Jiman.

Sursa: Pentalog preluat de Agora