Creştere de 100% pentru divizia de project management a TotalSoft

TotalSoft, lider în prestarea serviciilor de management de proiect în România, a înregistrat pentru acest segment, în primele şase luni ale anului 2010, o cifră de afaceri de 1.15 milioane Euro. Cifra a rezultat în urma încheierii a 20 de noi contracte care au inclus, pe lângă implementarea a 181 de licenţe Oracle Primavera, serviciile aferente de training şi consultanţă.

Această valoare este egală cu cifra de afaceri realizată de divizia de management de proiect în cursul întregului an 2009, reprezentând practic o creştere de 100% faţă de primul semestru al anului trecut.

Evoluţia spectaculoasă a segmentului de management de proiect se datorează atât noilor contracte de implementare a sistemului Oracle Primavera, cel mai cunoscut sistem de project management din lume, pentru care TotalSoft este partener Oracle în România, cât şi portofoliului existent de clienţi, care include lideri din domenii de activitate precum: oil&gas, energie, transporturi, şantiere navale, construcţii civile, industriale şi montaj. Veniturile obţinute de divizia de management de proiect din TotalSoft în această primă jumătate a anului provin în proporţie de 60% din vânzarea de licenţe, restul fiind generate de serviciile de consultanţă, suport tehnic şi training în project management.

Anul 2010 a marcat intrarea pe o nouă piaţă internaţională, Arabia Saudită, prin intermediul unui proiect deosebit, care a presupus implicarea diviziei de management de proiect din TotalSoft în furnizarea de software necesar construcţiei uneia dintre cele mai mari rafinării din lume „JUBAIL RAFINERY”. Acest proiect, realizat împreună cu SATORP, presupune o investiţie totală de 9,6 miliarde dolari şi este considerat în momentul de faţă cel mai mare proiect din lume.

„Sistemul Oracle Primavera este principalul produs promovat de divizia de management de proiect din TotalSoft, sistem pe care l-am implementat în peste 600 de companii, de la lansarea sa pe piaţă în anul 1994. Această platforma software este însă completată cu alte module dezvoltate de TotalSoft, specifice fiecărui domeniu de activitate. Lansarea tandemului Contract Portfolio Management – Oracle Primavera a contribuit la explozia de implementări din prima jumatate a anului 2010. Actuala strategie aplicată la nivel naţional, care presupune investiţii majore în infrastructură, cât şi potenţialul de creştere al pieţei, mă face să cred că vom depăşi pragul de 2 milioane de euro, cifră de afaceri stabilită pentru 2010, chiar şi pe fondul unei crize economice prelungite”, a precizat Bogdanel Budeanu, Primavera Director, TotalSoft.
TotalSoft va organiza pentru al 15-lea an consecutiv, în data de 27 octombrie, la hotel Radisson, cea mai mare conferinţă la nivel naţional dedicată managementului de proiect „Cea de-a 15-a ediţie a Conferinţei Utilizatorilor Oracle Primavera”.

Sursa: TotalSoft, preluat de Agora.ro

Etichete: