Cooperare strânsă pe tema securității IT la nivel guvernamental între MCSI și Microsoft

Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale și Microsoft au reînnoit Government Security Program, un program ce oferă guvernelor naționale acces controlat la cod sursă, informații tehnice referitoare la platformele Windows, Windows Server, Windows Embedded CE și Microsoft Office. Government Security Program a fost semnat pentru prima dată în 2003 și reînnoirea acestui parteneriat confirmă deschiderea Microsoft și a autorităților române pe tema colaborării între experți în securitate ai celor două părți.

Dl. Valerian Vreme, Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale: „Consider binevenită colaborarea cu Microsoft pe teme actuale ale MCSI menite să creeze premisele durabile trecerii la Societatea Informaţională în România. Securitatea IT este o temă de importanță vitală pentru Guvernul României și participarea în acest program va permite experților din agențiile guvernamentale românești autorizate să înțeleagă mai bine cum funcționează platformele Microsoft și să construiască infrastructuri IT mai sigure”.

Prin Government Security Program, MCSI și agențiile guvernamentale autorizate obțin acces online, fără niciun cost suplimentar, la codul sursă al celor mai recente versiuni și service pack-uri ale platformelor Windows, Windows Server, Windows Embedded CE și Microsoft Office. Programul poate fi îmbogățit prin sesiuni prin care experții autorităților române revizuiesc ciclul de dezvoltare și de testare software la Microsoft, în compania echipelor de produs.

Dl. Niels Soelberg, Vice President Public Sector, Microsoft EMEA: „Acordul Government Security Program semnat astăzi cu MCSI are la bază o relație construită în timp pe principii de încredere și transparență între cele două părți și confirmă încă o dată actualitatea Trustworthy Computing, inițiativă lansată în 2002 de către Microsoft și care continuă să plaseze securitatea în centrul tuturor eforturilor de dezvoltare ale produselor sale”.

Mai multe informații despre Government Security Program pot fi obținute de pe www.microsoft.com/resources/sharedsource/gsp.mspx.

Despre Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale
Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) este instituţia care are rolul de a realiza politica Guvernului în sectoarele comunicaţiilor electronice şi audiovizuale, serviciilor poştale, tehnologiei informaţiei şi în domeniul serviciilor societăţii informaţionale şi ale societăţii bazate pe cunoaştere din România. Pentru mai multe detalii despre activitatea MCSI vizitaţi www.mcsi.ro.

Despre Microsoft
Fondat în 1975, Microsoft (Nasdaq „MSFT”) este liderul mondial în software, servicii și soluții, care ajută oamenii și companiile să își atingă pe deplin potențialul. Misiunea Microsoft Romania este creșterea satisfacției partenerilor și utilizatorilor tehnologiei de vârf, Microsoft contribuind cu profesionalism și onestitate la dezvoltarea industriei IT locale, prin transpunerea modelului de business al corporației.

Sursa: Microsoft

Etichete: