Contul compromis de Twitter al canalului FoxNews anunţă moartea preşedintelui Obama

Ştirea a apărut astăzi, iar cei 33,000 de următori ai contului Twitter @foxnewspolitics au aflat că preşedintele Barack Obama a fost omorât într-un atentat cu  armă în Iowa. Ştirea s-a răspândit rapid pe reţelele sociale, în special prin retweet-uri.

Se pare că ştirea a fost publicată de către un grup de hackeri numit “Scriptkiddies”, care au preluat controlul asupra contului Twitter Fox News Politics şi au postat 5 mesaje alarmante despre presupusa moarte a preşedintelui american Obama.

Mesajul trimis de grupul de hackeri a fost atent creat. Acesta conţine numele de utilizator @BarackObama ceea ce l-a facut vizibil nu numai urmăritorilor contului FoxNews Politics, dar şi celor care îl urmăresc pe preşedinte pe Twitter. Mai mult, folosirea hashtag-ului #obamadead, combinat cu un număr incredibil de mare de retweet-uri a transformat presupusa moarte a preşedintelui într-un fenomen viral în Statele Unite.

La momentul scrierii acestui material, hashtag-ul a fost folosit în mai mult de 1000 de mesaje Twitter ce promovau o varietate de produse vândute prin afiliaţi. Mesajul de mai jos foloseşte link-uri scurte pentru a direcţiona utilizatorii către un site fals care încearcă să vândă produse anti-acnee.

Atacul a fost plănuit cu atenţie. Ziua de 4 Iulie este zi liberă pentru majoritatea americanilor, care sunt acasă şi pot naviga liber pe internet. Într-o astfel de zi mult mai mulţi utilizatori sunt expuşi atacurilor informatice decât într-o zi normală, când oamenii sunt la serviciu, unde pot avea restricţii cu privire la folosirea Internetului pentru scopuri personale.

Se pare că grupul de hackeri ScriptKiddiez nu este afiliat cu grupul Anonymous, deşi aceştia susţin că au sprijinit Anonymous în acţiunile lor.  După propriile declaraţii, ScriptKiddiez au luat parte la câteva incidente de securitate precum atacul asupra HB Gary, dar aceste afirmaţii nu sunt confirmate de alte surse. Probabil că noul grup a exagerat cu privire la implicarea lor în operaţiunile celor de la Anonymous şi au reuşit să preia controlul asupra contului FoxNews Politics prin exploatarea unei parole slabe” a declarat Cătălin Coşoi, Head of Online Threats Lab, BitDefender

Pentru a vă proteja, BitDefender recomandă să nu daţi click pe niciun link care promite mai multe informaţii despre acest subiect. Având în vedere că această ştire este falsă, orice video, sau orice alt material pe această temă vă poate redirecţiona site-uri maliţioase sau către magazine online false care încearcă să vândă diverse produse.

Despre BitDefender®:

BitDefender este producătorul uneia dintre cele mai performante soluţii de securitate a datelor atestate pe plan internaţional de către instituţii independente de specialitate. Motoarele BitDefender care stau la baza antivirusului sunt unele dintre cele mai puternice din lume şi folosesc tehnologie euristică. Gama de produse BitDefender 2011 include o tehnologie inovatoare, Active Virus Control, care monitorizează în timp real toate aplicaţiile active şi le blochează pe cele cu comportament suspect. Utilizatorii BitDefender beneficiază de suport tehnic gratuit în limba română 24/7. Programele antivirus sunt disponibile în România prin distribuitorii autorizaţi Agis Computer, Aline Distribution, Asesoft Distribution, RHS Distribution, Scop Computers, precum şi în următoarele lanţuri retail cu acoperire naţională Altex, Auchan, Carrefour, Depozitul de Calculatoare, Domo, Media Galaxy, Metro, Real, Selgros sau magazinele de comerţ electronic cum ar fi BWM MediaSoft, Cel, Emag, Evomag, PC Garage.

Sursa: BitDefender

Etichete: