Conferinta Infosec UAB, Editia 2017

In perioada 20 – 22 octombrie, Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia impreună cu DEV51, organizează conferinta de securitate informatică INFOSEC UAB „17.

Obiectivele conferintei sunt dezvoltarea culturii de securitate informatică, constientizarea riscurilor si amenintărilor derivate din activitătile desfăsurate in spatiul cibernetic precum si cunoasterea modului de prevenire si contracarare a acestora.

Conferinta se adresează atat studentilor cat si mediului de afaceri si institutiilor publice. Se vor sustine prezentări si workshop-uri pe teme de securitate informatică (atat offensive cat si defensive security). Se vor discuta aspecte legate de vectorii de atac si măsurile necesare pentru prevenirea, stoparea şi/sau limitarea consecinţelor unei agresiuni asupra infrastructurilor informatice.

Sunt asteptati speakeri de la CERT-RO, Fortinet, SecureWorks si alti experti in securitatea cibernetică.

Participarea este gratuită. Inscrierile se fac pe pagina evenimentului – openthreat.ro.

Context

Dezvoltarea rapidă a tehnologiilor moderne de informaţii şi comunicaţii a avut un impact major asupra ansamblului social, marcând adevărate mutaţii în filozofia de funcţionare a economicului, politicului şi culturalului, dar şi asupra vieţii de zi cu zi a individului. Practic, în prezent, accesul facil la tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor reprezintă una dintre premisele bunei funcţionări a societăţii moderne.

Spaţiul cibernetic se caracterizează prin lipsa frontierelor, dinamism şi anonimat, generând deopotrivă oportunităţi de dezvoltare a societăţii informaţionale bazate pe cunoaştere, dar şi riscuri la adresa funcţionării acesteia (la nivel individual, statal şi chiar cu manifestare transfrontalieră).

Alături de beneficiile incontestabile pe care informatizarea le induce la nivelul societăţii moderne, aceasta introduce şi vulnerabilităţi, astfel că asigurarea securităţii spaţiului cibernetic trebuie să constituie o preocupare majoră a tuturor actorilor implicaţi, mai ales la nivel instituţional, unde se concentrează responsabilitatea elaborării şi aplicării de politici coerente în domeniu.

Romania urmăreşte atât dezvoltarea unui mediu informaţional dinamic bazat pe interoperabilitate şi servicii specifice societăţii informaţionale, cât şi asigurarea respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor şi a intereselor de securitate naţională, într-un cadru legal adecvat. Din această perspectivă se resimte necesitatea dezvoltării culturii de securitate cibernetică a utilizatorilor sistemelor informatice şi de comunicaţii, adesea insuficient informaţi în legătură cu potenţialele riscuri, dar şi cu soluţiile de contracarare a acestora.

Despre DEV51

DEV51 este un creative tech-studio, care acoperă nevoile companiilor mari și mijlocii din România. În prezent, compania are clienți din zona corporate, instituții publice și e-commerce. DEV51 oferă o gamă diversă de servicii, precum dezvoltarea de aplicații (web, mobile, desktop), automatizare procese de business, testare, securitate, administrare de servere și dezvoltare de infrastructură pentru zona enterprise.

DEV51 reprezintă garanţia unui produs realizat cu cele mai noi şi eficiente mijloace tehnologice de pe piaţă, împreună cu garanţia calităţii. Produsele și soluțiile dezvoltate de companie garantează rezolvarea problemei în cel mai scurt timp şi cu cea mai eficientă investiție de resurse.

Etichete: