ASF: Capone ajută companiile din România să reducă nivelul debitelor restante

Advantage Software Factory (ASF), companie românească de IT specializată în aplicaţii de colectare debite restante şi CRM, susţine companiile de telecomunicaţii şi instituţiile financiare în procesul de colectare a debitelor restante prin adaptarea permanentă a soluţiei Capone la cerinţele pieţei.

În perioada 2007-2009 piaţa creditelor a explodat în România datorită condiţiilor facile de creditare, iar apetitul românilor pentru credite a crescut. Dezvoltarea economiei a condus cu rapiditate la extinderea şi diversificarea bunurilor şi serviciilor acordate persoanelor fizice sau juridice pe credit.  În această perioadă de vârf s-au făcut mii de credite zilnic şi pe măsură ce gradul de îndatorare a crescut, numărul restanţelor a crescut şi el.

Criza economică a determinat înmulţirea blocajelor de plată în mediul de afaceri, tot mai multe societăţi private, companii de stat şi instituţii publice fiind nevoite să depăşească data scadentă a facturilor. În acelaşi timp, numeroase persoane fizice au mari probleme cu plata la timp a ratelor la bănci, companii de leasing, societăţi de asigurări, companii de utilităţi etc.

Creşterea volumului debitelor restante a determinat companiile să acorde o atenţie sporită procesului de colectare debite. Primii agenţi de colectare care au apărut pe piaţa românească au fost cei angajaţi de firmele de telefonie, care s-au confruntat cel mai mult cu recuperarea banilor datoraţi de abonaţi pentru convorbirile efectuate. Ca urmare a cresterii volumului de debite marile companii au decis să îşi înfiinţeze  propriul departament de colectare. Ulterior, companiile au început să apeleze şi la firmele specializate în recuperarea datoriilor.

“Recuperarea debitelor restante este una dintre priorităţile companiilor în ultima perioadă, ceea ce a dus la succesul Capone pe piaţa locală. Luând în considerare faptul că utilizarea unei soluţii de colectare debite îmbunătăţeşte cash flow-ul şi scade costurile operaţionale, companiile privesc într-un mod pozitiv implementarea acestora” afirmă Ştefan Păun, Director General al ASF

Capone este un sistem enterprise de colectare debite restante ce permite departamentelor de colectare să controleze, gestioneze şi să automatizeze procesele de colectare.

„Pentru a ne adapta la evoluţia continuă a pieţei de colectare a debitelor restante am dezvoltat noi functionalităţi ce vor ajuta companiile să crească performanţa colectării debitelor restante.” afirmă Ştefan Păun, Director General al ASF.

Noua versiune permite standardizarea costurilor de colectare pe diferite tipuri de acţiuni, urmărirea costurilor acţiunilor de colectare, posibilitatea de a adăuga costuri conexe pe un cont sau pe grupuri de conturi, acestea conducând la obţinerea unei imagini clare asupra eficienţei reale a colectării.

 

Utilizând noul modul Champion Challenger vă puteţi adapta, schimba şi optimiza strategiile de colectare existente. Champion Challenger ajută departamentele de colectare să îşi adapteze în mod constant strategiile de colectare la mediul de afaceri actual plecând de la strategiile curente. Utilizând reprezentări vizuale şi grafice, puteţi decide rapid care este strategia de colectare adecvată pentru segmentul de clienţi vizat. Noul modul are o interfaţă uşor de folosit în administrare şi oferă informaţiile esenţiale pentru a putea lua mai rapid decizii de business.

Având în vedere experienţa implementărilor anterioare am identificat o nevoie comună a clienţilor de a-şi configura intern aplicaţia în funcţie de nevoile lor fără să mai apeleze la departamentul de IT sau la producătorul aplicaţiei. Astfel, am creat o funcţionalitate ce permite administratorilor business sa configureze mai uşor criterii complexe ce stau la baza proceselor de collection. Configurarea aplicaţiei direct de către administratorii business  într-o interfaţă uşor de folosit este unul dintre principalele avantaje ale soluţiei Capone. Noua funcţionalitate SQLTags permite utilizatorilor aplicaţiei să definească rapid şi simplu criteriile de validare şi execuţie automată a diferiţilor paşi direct în aplicaţie, indiferent de nivelul lor de cunoştinţe despre baza de date sau limbajul SQL.

Prin intermediul noului modul Capone Web, colaboratorii externi pot accesa cu uşurinţă şi în deplină securitate funcţionalităţile la care au acces.

Printre noile funcţionalităţi mai putem enumera: Scrisori Dinamice, Scoring, Owneri multipli, precum şi îmbunătăţiri ale funcţionalităţilor existente. Pentru mai multe informaţii puteţi accesa: www.caponedebtcollection.com .

Capone este liderul pieţei de sisteme de colectare debite din România şi a fost implementat în  peste 21 de companii din 11 tări Europene.

 

SURSA: ASF