BitSoftware: Tot mai multe companii românești aleg Google Apps for Business

Orice afacere înseamnă astăzi clienţi şi furnizori din mai multe zone geografice şi fusuri orare, călătorii frecvente și mulţime de timp petrecut în afara biroului. Astfel, accesul nelimitat la documente și informații de business, consolidarea comunicării interne, planificarea întâlnirilor și găsirea celor mai rapide modalități de comunicare cu partenerii de afaceri au devenit sarcini esențiale.

Iar pentru aceasta există Google Apps pentru Business, cea mai ieftină și mai ușor de utilizat aplicație „cloud” de comunicare şi colaborare.. Google Apps înseamnă o serie de instrumente precum Gmail, Google Documente, Google Calendar, Gtalk, Google Grupuri şi Google Site-uri, livrate la pachet, cu ajutorul cărora vă reduceţi costurile IT şi vă ajutaţi angajaţii să colaboreze eficient.

Cu Google Docs puteți lucra cu clienți din întreaga țară, sau chiar din lume. Nu va trebui să mai schimbați un număr mare de email-uri, iar informaţii vitale să fie îngropate în căsuțele de mail sau pierdute pentru totdeauna. Acum aveţi posibilitatea să partajaţi documente direct cu clienții dumneavoastră, puteți face comentarii şi purta discuții direct într-un document, astfel încât să puteţi evita complicațiile unor e-mailuri și apeluri telefonice multiple.

Cu Google Calendar vă puteţi transforma complet modul în care vă programați întâlnirile cu clienţii şi partenerii, expozițiile la care participați sau alte evenimente corporate. Pentru fiecare client puteți stabili un calendar comun de gestionare a evenimentelor, iar clientul dvs. va vedea programul în timp real, pe orice dispozitiv mobil (tabletă, smartphone, etc).

Există o vorbă veche referitoare la ușurința adoptării unei tehnologii noi, și anume „gradul de utilizare determină ușurința în acceptare”. De cele mai multe ori, trecerea tuturor utilizatorilor pe o platformă unică de comunicare și colaborare poate fi o mare provocare pentru orice organizaţie. Însă cu Google Apps acest risc este aproape inexistent, deoarece toate instrumentele (Google Docs, Calendar, Site-uri, Gmail etc) sunt uşor de accesat, devenind fără probleme parte a unei noi culturi a lucrului în echipă.

Cu Google Apps veți rezolva problema blocajelor apărute în fluxul de lucru şi veți eficieniza procesele, astfel încât veți putea trece de la „cele mai bune practici” la „practicile viitorului”. În plus faţă de eficienţa şi productivitatea câştigată, prin trecerea la „cloud” veți reduce dramatic costurile şi complexitatea infrastructurii IT, în favoarea unui sistem mai rapid şi mai robust. Astfel, implementând Google Apps for Business puteţi rezolva multe din problemele legate de gestionarea fluxului de lucru, de colaborare, de automatizare a proceselor și de costuri ridicate cu care companiile se luptă.

Acestea sunt câteva dintre motivele pentru care mai mult de 4 milioane de companii la nivel mondial folosesc deja Google Apps for Business, iar în fiecare zi alte 3000 adoptă aplicațiile gigantului american. Google Apps are clienți în toată lumea, din Europa în Canada, şi din Statele Unite ale Americii în Asia.

Iar printre aceste 4 milioane de companii care folosesc suita de aplicaţii online de comunicare şi colaborare de la Google se numără deja și companii româneşti, cum ar fi Ecolemn, Regia Locală a Pădurilor Kronstadt Braşov, Enzymes & Derivatives România, Mediclim, M&M Product, Saubermacher Romania, etc. Aceste companii au implementat Google Apps for Business cu ajutorul specialiștilor BITSoftware, partener autorizat GoogleApps în România. Google Apps de la BITSoftware înseamnă nu numai achiziţia unui abonament anual, ci şi servicii profesionale de instalare şi migrare, şcolarizare utilizatori şi integrare cu alte aplicaţii.

SURSA: BitSoftware