BitDefender susţine confruntarea roboţilor

BitDefender susţine proiectul „RoboChallenge”, un demers educaţional organizat de Liga Studenţilor Electronişti, membră UNSR, şi echipa ETTI RoboChallenge, prin care se urmăreşte instruirea practică pas cu pas a studenţilor în realizarea unui robot autonom, capabil să participe la confruntarea cu adversari similari.
 
Anul acesta, evenimentul va avea loc în data de 24 martie 2010, la orele 16.00, în Aula Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, sala A01.  Ediţia din acest an va reuni 39 echipe de studenţi pasionaţi de robotică din centrele universitare din Bucureşti pentru etapa locală a competiţiei. „Lupta” roboţeilor se va continua pe 8-9 mai în etapa naţională. Vor fi prezente echipe din marile centre universitare cu profil tehnic din ţară. Până în prezent şi-au anunţat participarea echipe din Iaşi, Cluj, Timişoara şi Craiova.
 
Concursul presupune construirea unor roboţi autonomi, capabili de a executa acţiuni specifice, fără intervenţie umană şi fără control teleghidat. Echipele participante au construit astfel de roboţi, realizând proiectarea, implementarea, dar şi programarea sistemului pentru a acţiona independent. Componentele electronice pentru realizarea roboţilor au fost puse la dispoziţie de compania Microchip.
 
Roboţii autonomi înscrişi în competiţie vor fi plasaţi în ring. Aceştia trebuie să evite să cadă sau să fie împinşi de robotul oponent în afara ringului. Primul robot care iese din suprafaţa de joc pierde runda.  Câştigătorul primelor două runde îşi adjudecă meciul. Robotul care câştigă cele mai multe meciuri câştigă campionatul.
 
Robochallenge se adresează studenţilor pasionaţi de  robotică şi care doresc să acumuleze cunoştinţe în acest domeniu pentru a le materializa mai departe în proiecte îndrăzneţe. BitDefender a susţinut mereu inovaţia, tehnologia şi punerea în practică a celor mai interesante idei şi proiecte”, a declarat Carmen Buruiana, HR Manager, BitDefender România.
 
La finalul competiţiei, BitDefender va premia studenţii cu componente IT şi software cu licenţă.

Sursa: BitDefender preluat de Agora

Etichete: