BitDefender pune la dispoziţia utilizatorilor un utilitar gratuit pentru dezinfectare

BitDefender, liderul pieţei locale de securitate a informaţiilor, a lansat un instrument gratuit de dezinfectare în cazul infecţiei cu Win32.Worm.Stuxnet. Acest utilitar poate să îndepărteze toate variantele de Win32.Worm.Stuxnet cunoscute până acum, precum şi componentele rootkit ale viermelui.

Produsele de securitate BitDefender conţin semnături generice care detectează toate variantele de Stuxnet identificate din data de 19 iulie. De asemenea, am creat un instrument de dezinfecţie pentru sistemele infectate cu Stuxnet, care poate fi folosit inclusiv de cei care nu folosesc produseleBitDefender” a declarat Cătălin Cosoi, Head of the BitDefender Online Threats Lab.

Win32.Worm.Stuxnet este o nouă categorie de malware, care a apărut în luna iulie. Deşi infectează toate sistemele de operare Windows, aceasta ţinteşte în mod special sistemele care rulează aplicaţii de tip SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition), şi în mod special cele care au instalat software-ul Siemens WinCC.

Viermele se răspândeşte exploatând o serie de vulnerabilităţi de tip „0-day” din sistemul Windows. Mai mult decât atât, acesta se auto-execută dintr-un dispozitiv de stocare infectat, chiar în momentul în care sistemul de operare procesează scurtăturile .lnk special concepute. Exploatarea cu succes a acestei vulnerabilităţi duce la instalarea unui backdoor, precum şi a altor două componente rootkit care vor ascunde atât fişierele cu extensiile .lnk, cât şi .tmp.

Utilitarul poate fi folosit atât pe sistemele care rulează sisteme de operare pe 32 de biţi, cât şi pe 64 de biţi şi va elimina componentele rootkit împreună cu viermele.

Instrumentul de dezinfecţie împotriva viermelui Stuxnet poate fi descărcat din secţiunea Removal Tools sau de pe www.malwarecity.com, o iniţiativă BitDefender dedicată celor interesaţi de securitatea informatică.

Despre BitDefender® 

BitDefender este producătorul uneia dintre cele mai performante soluţii de securitate a datelor atestate pe plan internaţional de către instituţii independente de specialitate. Motoarele BitDefender care stau la baza produsului sunt unele dintre cele mai puternice din lume şi folosesc tehnologie euristică.  Gama de produse BitDefender 2010 include o tehnologie inovatoare, Active Virus Control, care monitorizează, în timp real, toate aplicaţiile active şi le blochează pe cele cu comportament suspect. Astfel este asigurată protecţia utilizatorilor în timp real împotriva viruşilor noi şi a variantelor de virusi încă necunoscute, oferindu-le posibilitatea unei experienţe digitale în deplină siguranţă. Utilizatorii BitDefender beneficiază de suport tehnic gratuit în limba română 24/7 . Produsele sunt disponibile în România prin distribuitorii autorizaţi Agis Computer, Aline Distribution, Asesoft Distribution, RHS Distribution, Scop Computers, precum şi în următoarele lanţuri retail cu acoperire naţională Altex, Auchan, Carrefour, Depozitul de Calculatoare, Domo, Media Galaxy, Metro, Real, Selgros sau magazinele de comerţ electronic cum ar fi BWM MediaSoft, Cel, Emag, Evomag, PC Garage.

Sursa: BitDefender

Etichete: