BitDefender lansează versiunea oficială a QuickScan

BitDefender®, liderul pieţei locale de securitate, a lansat versiunea oficială a BitDefender QuickScan, un instrument online de detecţie a ameninţărilor existente pe calculatoare. Noul instrument vine cu noi funcţii, dar şi cu un website actualizat cu cele mai noi informaţii despre ameninţările online.

BitDefender QuickScan o este o alternativă sigură la soluţiile tradiţionale de scanare online – scanează rapid sistemele şi compară posibilele tipare de malware şi semnături de viruşi cu baza de semnături mereu actualizată, disponibilă „în cloud”. O scanare cu Quick Scan durează aproximativ 60 de secunde, deoarece motoarele de scanare sunt localizate pe serverele BitDefender şi componentele locale trimit spre analiză doar elementele relevante din fişierele suspecte, ceea ce asigură o viteză superioară altor scannere online.         

Pe durata funcţionării variantei beta a acestui serviciu, tehnologia BitDefender QuickScan şi-a demonstrat valoarea: din cele  peste 2.3 milioane de calculatoare scanate lunar, BitDefender QuickScan a detectat infecţii la peste 30% dintre acestea. Datorită rezultatelor foarte bune înregistrate la testele beta, BitDefender a integrat tehnologia de scanare în cea mai nouă generaţie de produse de securitate, BitDefender 2011. 

Majoritatea utilizatorilor consideră că dacă folosesc o soluţie de securitate, atunci sunt protejaţi de orice fel de ameninţare virtuală; cu toate acestea, în perioada în care a funcţionat varianta QuickScan beta, am descoperit malware la aproape o treime dintre sistemele scanate” a declarat Bogdan Dumitru, Chief Technology Officer al BitDefender. „Un sistem infectat afectează nu doar utilizatorul, dar poate avea consecinţe şi asupra prietenilor, familiei sau colegilor de muncă ai acestuia. Folosind QuickScan, care încorporează tehnologiile superioare BitDefender şi o bază de semnături de viruşi permanent actualizată, utilizatorii pot şti cu certitudine dacă sistemul le-a fost infectat sau nu”.

BitDefender încearcă permanent să găsească soluţii pentru a-şi îmbunătăţi tehnologiile. Quickscan este disponibil pe internet, ca add-on la Firefox, extensie pentru Google Chrome, dar şi sub forma unui widget iGoogle. Odată ce a fost instalat, nu durează decât 60 de secunde până când returnează un rezultat sigur despre starea calculatorului. 

Despre BitDefender®

BitDefender este producătorul uneia dintre cele mai performante soluţii de securitate a datelor atestate pe plan internaţional de către instituţii independente de specialitate. Motoarele BitDefender care stau la baza produsului sunt unele dintre cele mai puternice din lume şi folosesc tehnologie euristică.  Gama de produse BitDefender 2011 include o tehnologie inovatoare, Active Virus Control, care monitorizează, în timp real, toate aplicaţiile active şi le blochează pe cele cu comportament suspect. Astfel este asigurată protecţia utilizatorilor în timp real împotriva viruşilor noi şi a variantelor de virusi încă necunoscute, oferindu-le posibilitatea unei experienţe digitale în deplină siguranţă. Utilizatorii BitDefender beneficiază de suport tehnic gratuit în limba română 24/7.  Produsele sunt disponibile în România prin distribuitorii autorizaţi Agis Computer, Aline Distribution, Asesoft Distribution, RHS Distribution, Scop Computers, precum şi în următoarele lanţuri retail cu acoperire naţională Altex, Auchan, Carrefour, Depozitul de Calculatoare, Domo, Media Galaxy, Metro, Real, Selgros sau magazinele de comerţ electronic cum ar fi BWM MediaSoft, Cel, Emag, Evomag, Orange, PC Garage.

Sursa: BitDefender

Etichete: