BitDefender lansează un utilitar gratuit de dezinfecţie împotriva infecţiilor cu Lavandos

BitDefender®, liderul pieţei locale de securitate, anunţă lansarea unui utilitar gratuit împotriva Backdoor.Lavandos.A, un tip de malware ce fură parolele conturilor de FTP şi de e-banking și care este foarte greu de detectat.

Chiar dacă ţinta principală a backdoor-ului Lavandos este sistemul de e-banking folosit în special de instituţii din Rusia și Ucraina, această amenințare infomatică fură inclusiv date confidenţiale din conturile personale accesate de pe un calculator infectat. 

Ce-l face interesant la acest malware este faptul că nu  rămâne scris pe disc mai mult decât e necesar” a declarat Cătălin Coşoi, Head of Online Threats Lab al BitDefender. “În schimb, va fi stocat în regiștrii sistemului de operare imediat ce şi-a atins scopul, camuflajul fiind astfel asul său din mânecă” a continuat acesta.

După ce  infectează sistemul, Backdoor.Lavandos.A va instala – pentru fiecare browser din calculatorul afectat – biblioteca “setupapi.dll” în folderul implicit al Mozilla® Firefox®, Opera® şi Internet Explorer®. Această operaţiune permite manipularea funcţiilor browserelor pentru importulde certificate false sau pentru acceptarea unui certificat auto-semnat. Astfel, utilizatorii infectaţi cu backdoor-ul Lavandos riscă să îşi expună informaţii confidenţiale cu privire la conturile de e-banking sau cele de FTP în faţa infractorilor informatici.

Utilizatorii BitDefender au fost protejaţi împotriva aceastei ameninţări încă de la apariţia ei. Cei care nu folosesc produsele de securitate BitDefender, pot descărca utilitarul gratuit din secţiunea Download de pe Malwarecity.ro (descarcă).

Pentru informaţii de ultimă oră despre ameninţările informatice, abonaţi-vă aici la fluxul RSS al BitDefender.

Despre BitDefender®

BitDefender este producătorul uneia dintre cele mai performante soluţii de securitate a datelor atestate pe plan internaţional de către instituţii independente de specialitate. Motoarele BitDefender care stau la baza produsului sunt unele dintre cele mai puternice din lume şi folosesc tehnologie euristică.  Gama de produse BitDefender 2011 include o tehnologie inovatoare, Active Virus Control, care monitorizează, în timp real, toate aplicaţiile active şi le blochează pe cele cu comportament suspect. Astfel este asigurată protecţia utilizatorilor în timp real împotriva viruşilor noi şi a variantelor de virusi încă necunoscute, oferindu-le posibilitatea unei experienţe digitale în deplină siguranţă. Utilizatorii BitDefender beneficiază de suport tehnic gratuit în limba română 24/7.  Produsele sunt disponibile în România prin distribuitorii autorizaţi Agis Computer, Aline Distribution, Asesoft Distribution, RHS Distribution, Scop Computers, precum şi în următoarele lanţuri retail cu acoperire naţională Altex, Auchan, Carrefour, Depozitul de Calculatoare, Domo, Media Galaxy, Metro, Real, Selgros sau magazinele de comerţ electronic cum ar fi BWM MediaSoft, Cel, Emag, Evomag, Orange, PC Garage.

Sursa: BitDefender

Etichete: