Bitdefender lansează un detector gratuit pentru Carrier IQ

Bitdefender lansează o aplicaţie gratuită prin care utilizatorii pot determina instantaneu dacă telefonul le este afectat de prezenţa controversatului Carrier IQ. Este vorba despre un soft prin care mai multe date cu caracter personal aflate în terminaul telefonic pot fi monitorizate în scopul declarat de a îmbunătăţi calitatea serviciilor de telefonie mobilă.

Având denumirea de Carrier IQ Finder, aplicaţia creată de Bitdefender determină instantaneu dacă telefonul utilizatorului a fost echipat cu software-ul Carrier IQ şi dacă în momentul actual este monitorizat.
„Bitdefender promovează şi susţine în mod activ ideea de intimitate a utilizatorilor de telefoane şi servicii de telefonie mobilă şi consideră firesc ca aceştia să poată lua decizii corect informate atunci când este vorba de a oferi acces la date cu caracter personal”, apreciază Alexandru Bălan, Sr. Product Manager Bitdefender Mobile Unit. „Chiar dacă proprietarul softului pretinde că doar o parte din datele culese de Carrier IQ este utilizată de operatorii de telefonie mobilă, chestiunea ridică un foarte mare semn de întrebare asupra confidenţialităţii reale a datelor din terminalele mobile”.
Aplicaţia Bitdefender Carrier IQ Finder poate fi descărcată gratuit de pe Android Market la adresahttps://market.android.com/details?id=com.bitdefender.ciqfinder.
Dat fiind că instrumentul de diagnoză Carrier IQ este deosebit de puternic integrat în firmware-ul telefonului, aplicaţia Bitdefender nu anihilează softul, întrucât această măsură ar putea afecta stabilitatea funcţionării aparatului. Pentru o protecţie suplimentară a telefonului, Bitdefender recomandă instalarea suitei de securitate Bitdefender Mobile Security, disponibilă gratuit pe Android Market la adresa https://market.android.com/details?id=com.bitdefender.security.
SURSA: Agora
Etichete: