BitDefender lansează tutorialele online de securitate şi oferă numeroase aplicaţii gratuite

BitDefender, liderul pieţei locale de securitate, pune la dispoziţia utilizatorilor numeroase aplicaţii şi ghiduri de securitate online gratuite, cu ocazia Zilei Internaţionale a Siguranţei pe Internet, organizată pe data de 08 februarie 2011.

Pentru că reţelele sociale ocupă un loc tot mai important în viaţa de zi cu zi a internauţilor, BitDefender a lansat safego, o aplicaţie gratuită de securitate, ce îi protejează pe utilizatorii de Facebook  împotriva linkurilor potenţial periculoase sau a altor ameninţări informatice. Aplicaţia poate fi adăugată profilului de Facebook de la următoarea adresă: http://apps.facebook.com/bd-safego/.

Descărcarea de fişiere este o activitate predilectă în mediul online. Pentru a oferi protecţie împotriva fişierelor infectate, BitDefender a lansat o aplicaţie gratuită numită VirusGuard, care analizează toate fişierele partajate prin intermediul torrentelor. Disponibilă în BitTorrent App Studio (http://www.utorrent.com/intl/es/apps), aplicaţia Virus Guard acţionează ca o aplicaţie de securitate independentă şi este uşor de integrat în programele BitTorrent şi uTorrent, pentru scana în mod automat scana în mod automat fişierele ce au fost descărcate deja.

Mai mult decât atât, BitDefender a lansat de curând QuickScan, un instrument online de detecţie a ameninţărilor existente pe calculatoare. Noul instrument vine cu noi funcţii, dar şi cu un website actualizat cu informaţii despre cele mai noi ameninţări informatice. Acest serviciu oferă o alternativă accesibilă şi eficace în comparaţie cu sistemele tradiţionale de scanare online . QuickScan poate fi folosit prin accesarea următoarei adrese: http://quickscan.bitdefender.com/.

Totodată,  pe blogul Malwarecity, utilizatorii pot accesa cele mai noi utilitare de dezinfecţie împotriva unor tipuri de malware precum Stuxnet, Lavandos.A sau Carberp. Adresa la care pot fi accesate e următoarea:

http://www.malwarecity.com/community/index.php?app=downloads&showcat=1

Nu în ultimul rând, BitDefender a realizat o serie de ghiduri de securitate online, adaptate pentru diverse vârste, competenţe şi nevoi de securitate, care explică fundamentele navigării în siguranţă. Aceste ghiduri acoperă o multitudine de arii de interes, precum cele mai bune metode de protecţie pentru copii  şi seniori, dar şi instrucţiuni despre configurarea optimă a unei reţele Wi-Fi. Acestea pot fi vizualizate şi descărcate la următoarea adresă:

http://www.bitdefender.com/site/view/e-guides.html

Notă:  Toate denumirile şi numele de produs menţionate mai sus aparţin deţinătorilor de drept şi pot fi mărci înregistrate ale acestora.

Despre BitDefender®

BitDefender este producătorul uneia dintre cele mai performante soluţii de securitate a datelor atestate pe plan internaţional de către instituţii independente de specialitate. Motoarele BitDefender care stau la baza produsului sunt unele dintre cele mai puternice din lume şi folosesc tehnologie euristică.  Gama de produse BitDefender 2011 include o tehnologie inovatoare, Active Virus Control, care monitorizează, în timp real, toate aplicaţiile active şi le blochează pe cele cu comportament suspect. Astfel este asigurată protecţia utilizatorilor în timp real împotriva viruşilor noi şi a variantelor de virusi încă necunoscute, oferindu-le posibilitatea unei experienţe digitale în deplină siguranţă. Utilizatorii BitDefender beneficiază de suport tehnic gratuit în limba română 24/7.  Produsele sunt disponibile în România prin distribuitorii autorizaţi Agis Computer, Aline Distribution, Asesoft Distribution, RHS Distribution, Scop Computers, precum şi în următoarele lanţuri retail cu acoperire naţională Altex, Auchan, Carrefour, Depozitul de Calculatoare, Domo, Media Galaxy, Metro, Real, Selgros sau magazinele de comerţ electronic cum ar fi BWM MediaSoft, Cel, Emag, Evomag, Orange, PC Garage.

Sursa: BitDefender

Etichete: