Bitdefender câştigă AV-Test Best Protection 2011

Bitdefender a primit premiul AV-Test Best Protection 2011, confirmând performanţele deosebite ale tehnologiilor mărcii şi garantând totodată nivelul foarte ridicat al protecţiei oferite utilizatorilor. Distincţia încununează astfel eforturile depuse de Bitdefender în 2011, când a dominat categoric clasamentele celor mai importante instituţii independente de evaluare.

Bitdefender a obţinut un punctaj total de 80,5 la trei dintre categoriile testului, devansându-şi competitorii cu un ecart semnificativ. Kaspersky, ocupantul locului al doilea, a obţinut în aceleaşi condiţii 78 de puncte, iar F-Secure, pe locul al treilea, 77,5 puncte. Topul continuă cu Panda, care a obţinut 71.5 puncte şi Symantec, cotat cu 71 de puncte. Procesul de testare s-a desfăşurat pe trei categorii: protecţie, capacitate de eliminare a programelor periculoase şi uşurinţă în utilizare. Analizând rezultatele pe fiecare categorie în parte, Bitdefender a luat locul întâi la primul tip de teste, obţinând 29.5 puncte şi s-a plasat pe poziţia secundă la celelalte două categorii.
„Acest premiu, coroborat cu toate celelalte performanţe înregistrate anul trecut, au ridicat foarte sus ştacheta pentru anul 2012”, a declarat Viorel Canja, Şeful laboratoarelor antimalware şi antispam Bitdefender. „Noi considerăm acest trofeu drept o provocare pentru a redefini standardul de performanţă pentru viitoarele produse Bitdefender”.
Premiile anuale AV-TEST se acordă ca urmare a procesului de testare şi evaluare a „soluţiilor candidate din punctul de vedere al capacităţii acestora de a oferi protecţie împotriva pericolelor existente”, după cum se precizează în anunţul prin care organizaţia a făcut cunoscute rezultatele pentru anul 2011. „Toate analizele se desfăşoară simultan, în condiţii de test, cât mai aproape de cele ale utilizării reale”.
„Bitdefender ne-a impresionat prin rezultatele sale pe tot parcursul anului 2011”, a declarat Andreas Marx, CEO AV-TEST. „A existat o competiţie serioasă de-a lungul anului, însă câştigătorul s-a detaşat în mod clar. De aceea, avem plăcerea de a oferi companiei Bitdefender premiul nostru anual AV-Test Best Protection 2011”.
SURSA: Agora
Etichete: