BitDefender a dezvoltat un utilitar pentru eliminarea viermelui Zimuse din sistemele infectate

BitDefender a dezvoltat un utilitar pentru a indepărta o nouă ameninţare informatică ce combină compartamentul distructiv al unui virus cu mecanismul de răspândire al unui vierme. Până în acest moment sunt cunoscute două variante (A şi B) ale viermelui Zimuse care este deghizat sub forma unui test de inteligenţă sau ca diverse arhive zip.

Imediat ce acesta este executat, viermele va încerca să se răspândească pe mediile de stocare mobile ataşate calculatorului şi va rescrie Master Boot Record, o zonă vitală a hard disk-ului, la 40 de zile de la infectare pentru varianta A şi 20 de zile pentru varianta B. „Testul de inteligenţă” se transmite prin e-mail-uri, site-uri torrent, DC hub-uri, si a altor servicii de partajare în reţea.
Detectarea virusului este mult mai dificilă din cauză că acesta rămâne inactiv o perioadă mai lungă de la momentul infectării. Utilitarul de eliminare a acestui vierme poate fi găsit la : http://www.zimuse.com/download/zimuse-removal-tool.exe

Utilizatorii care nu sunt siguri dacă sunt infectaţi cu acest vierme pot verifica starea calculatorului în mai puţin de 30 secunde rulând utilitarul BitDefender QuickScan. Utilitarul de scanare este disponibil pe pagina web despre Zimuse sau la link-ul http://quickscan.bitdefender.com/
Instrucţiuni pentru folosirea utilitarului de eliminare Zimuse:
1. Descărcarea utilitarului de dezinfecţie (fişier executabil – capacitate 201KB)
2. Utilizatorii care au privilegii limitate de acces în Windows XP, trebuie să dea click dreapta pe fişierul „zimuse-removal-tool.exe” şi să aleagă opţiunea “Run as Administrator”
3. BitDefender recomandă un restart al sistemului după ce operaţiunea este completă.
4. Utilizatorii care nu au o protecţie antivirus permanentă sau întâmpină greutăţi cu soluţia actuală sunt sfătuiţi să folosească instrumentele de protecţie puse la dispoziţie de BitDefender.

BitDefender este producătorul uneia dintre cele mai rapide şi eficiente linii de soluţii de securitate a datelor atestate pe plan internaţional. Încă de la începuturile sale, din 2001, BitDefender a creat un nou orizont de aşteptări şi a ridicat standardele în materie de prevenţie proactivă a pericolelor informatice, viteză de reacţie şi actualizare uşoară. În fiecare zi, BitDefender protejează milioane de utilizatori individuali şi companii din întreaga lume, oferindu-le posibilitatea unei experienţe digitale în deplină siguranţă. Soluţiile BitDefender sunt distribuite printr-o reţea globală de parteneri (distribuitori şi reselleri) în peste 100 de ţări din întreaga lume. În România, soluţiile BitDefender sunt disponibile prin partenerii de distribuţie: Agis Computer, Aline Distribution, Asesoft Distribution, RHS Company, SCOP Computers şi în următoarele lanţuri retail cu acoperire naţională: Altex, Auchan, Carrefour, Depozitul de Calculatoare, Domo, Media Galaxy, Metro şi Twister.

Sursa: BitDefender