BitDefender, 100% performanţă pe noile procesoare Intel Core i5

Inginerii BitDefender au executat un program de test exhaustiv, construit pentru a măsura performanţa software-ului pe cea mai recentă platformă Intel pentru notebook, bazată pe procesorul mobil Intel Core i5. Soluţia BitDefender a fost optimizată pentru a îmbunătăţi performanţa pe cele mai recente procesoare de la Intel.
 
Seiful pentru Fişiere BitDefender permite utilizatorilor să creeze zone de stocare logice (sau seifuri) pe calculatoarele acestora pentru a păstra în siguranţă documente confidenţiale pe care nimeni nu le poate accesa şi nu le poate vedea pentru că sunt criptate. În mod normal, procesul de mutare a unor cantităţi semnificative de informaţie folosind criptarea solicită timp şi consumă multe resurse. Testele comparative  au fost efectuate de specialiştii BitDefender împreună cu inginerii de aplicaţii software de la Intel. Aceştia au măsurat performanţa  operaţiunilor de copiere şi criptare ale Seifului pentru Fişiere în moduri de citire şi scriere, prin intermediul unui nou driver care foloseşte tehnologiile recente de la Intel.

Testele au indicat o performanţă impresionantă prin folosirea noilor instrucţiuni de criptare avansate de la Intel  (AES-NI). Standardul AES-NI include un set specializat de instrucţiuni pentru criptare. Dezvoltatorii BitDefender au adăugat un set de cod software optimizat pentru instrucţiunile AES-NI versiunii testate a modulului Seif pentru Fişiere. Rulate pe sisteme echipate cu hard-discuri Intel SATA Solid-State, testele au arătat o creştere semnificativă în transfer de la 44Mb/s la 103 Mb/s – 134%, viteza pentru operaţiuni de citire şi scriere.
 
În urma rezultatului obţinut din acest test, noi vom lansa actualizări de produs pentru ca toţi clienţii noştri să beneficieze de tehnologiile incluse în cel mai nou hardware de la Intel”, a spus Alexandru Bălan, Product Manager, Tehnologie şi Inovaţie, BitDefender. „În plus, viteza de criptare va aduce un confort sporit în utilizare pentru toţi cei ce folosesc opţiunea Seif pentru Fişiere BitDefender datorită celor mai noi tehnologii de la Intel”.
 
Ne bucurăm să vedem că producătorii de software precum BitDefender implementează cele mai noi tehnologii AES-NI disponibile în cea mai recentă platformă de notebook bazată pe procesoare mobile Intel Core i5. Împreună cu  inginerii de aplicaţii de la Intel, specialiştii de la BitDefender au integrat noul standard pentru a aduce un beneficiu direct utilizatorilor finali”, a spus Wolfgang Petersen, EMEA Director Intel Software & Services Group.

Sursa: BitDefender

Etichete: