Bilanț TotalSoft la sfârșitul trimestrului 3/2010

TotalSoft, parte a grupului Global Finance, anunță realizarea unei cifre de afaceri, la sfârșitul trimestrului al III-lea al anului 2010, de 16.764.700 euro, în creștere cu 15% față de aceeași perioadă a anului trecut. Cel mai mare aport l-a avut sistemul informatic integrat Charisma ERP, sistem care a generat venituri de 12.741.172 euro, însemnând 76% din cifra totală de afaceri a companiei. Veniturile obținute de companie provin în proporție de 74% din vânzările realizate pe piața românească, restul de 26% rezultând din export.

Anul acesta, compania a pornit o campanie agresivă de extindere internațională, concretizată până în momentul de față în 4 filiale, deschise în Bulgaria, Grecia, Serbia și Qatar. Sumele investite în deschiderea acestor birouri au fost cuprinse între 200 – 300.000 euro/birou, TotalSoft estimând un break-even în 12 luni de la lansarea lor. De asemenea, compania a intrat pe trei noi piețe externe, Austria, Dubai și Arabia Saudită, realizând proiecte complexe de ERP (Deutsche Leasing Austria), project management (SATORP – constructorul celei mai mari rafinării din lume „JUBAIL RAFINERY”, un proiect în valoare de 9,6 miliarde USD), dar și de dezvoltare de software la cerere (ISTA Dubai).

Tot în planul imediat de extindere internațională intră și achiziția a două companii, în Polonia și Turcia, achiziții ce se vor concretiza până la finele acestui an, în Turcia, și până la finele trimestrul al II-lea 2011, în Polonia. Printre realizările companiei din acest an se numără și clasarea TotalSoft pe locul 1 în topul furnizorilor de soluții ERP din România, conform studiului realizat de compania de analiză de piață Pierre Audoin Consultants. La aceasta se adaugă și lansarea unei serii de produse inovative, precum primul instrument de business intelligence pe iPad, Charisma Analyzer, sau a primului serviciu de evaluare a riscurilor de creditare, Charisma Financial Risk Assement, realizat împreună cu ICAP Romania.

In același spirit inovativ, TotalSoft pregătește pentru sfârșitul acestui an lansarea unei noi generații a sistemului informatic integrat de gestiune a activității unei companii, Charisma ERP 2011. Noua versiune vine cu o serie de module noi (ePayment Approval, Replenishment, Warehouse Management System, eDecont etc.). Proiectele care s-au remarcat în acest an atât prin complexitate, cât și prin valoarea financiară, au fost: grupul Romelectro  – ISPE,  Ursus Breweries, INSPET, Hidroelectrica, Anima Services, ICAP Grecia, Medsana sau SATORP.

TotalSoft preconizează că va încheia acest an cu o cifră de afaceri de 22,5 mil euro, în creștere cu aproape 15% față de cifră înregistrată la finele anului trecut. Pentru anul 2011, TotalSoft are ca obiectiv realizarea unei cifre de afaceri de 25 mil euro. Pe termen mediu, compania are în plan și deschiderea unor office-uri în Europa de Vest. Astfel, țările vizate în următorii 3-5 ani sunt Germania și Marea Britanie.

Sursa: TotalSoft prelut de Computerworld

Etichete: