Avangate până în 2015: vânzări de un miliard de dolari şi cotarea pe NASDAQ

Atingerea primului miliard de dolari din vânzări până în 2015 şi cotarea pe NASDAQ sunt obiectivele de business pe care Avangate, compania multinaţională cu pedigree românesc, recent separată din GECAD ePayment şi cu 5 ani de activitate pe piaţa globală a soluţiilor de distribuţie electronică de software, le-a stabilit pentru anii care vor urma.

„Convingerea mea este că atingerea acestor două ţinte va marca un punct de cotitură pentru industria IT locală şi mai ales pentru exporturile româneşti de software. Avem o creştere anuală de peste 100% şi ne aşteptăm ca veniturile să evolueze similar şi pe viitor”, spune Carmen Sebe, CEO al Avangate.

Soluţia Avangate a fost lansată pe piaţa internaţională în 2005 şi, de atunci, a urcat permanent în ierarhia dezvoltatorilor mondiali de soluţii de tip ESD (Electronic Software Distribution). Avangate oferă companiilor de software soluţii pentru vânzarea produselor la nivel global, prin orice canal de distribuţie, fie că este vorba de magazine online sau de vânzări prin reţele de afiliaţi sau distribuitori.

Soluţiilor eCommerce şi de gestiune a partenerilor specifice industriei de software li se alatură servicii cu valoare adaugată, cum ar fi cele de web marketing – SEO, PPC, uzabilitate, listare de produse software pe portaluri de download şi consultanţă în vânzarea de software. De asemenea, Avangate pune la dispoziţia clienţilor săi şi o reţea proprie de peste 18.000 de afiliaţi ce contribuie la promovarea brandurilor şi produselor software la nivel global.

„Avem ca obiectiv să ne extindem puternic la nivel internaţional şi, pentru a reuşi acest lucru, avem în plan ca, în urmatorii 2-3 ani, să mai deschidem încă 3 birouri în afara României”, adaugă Carmen Sebe.

Echipa va creşte cu cel putin 40 de specialişti în vânzări software, business development, marketing online şi operaţional. „Avem în permanenţă posturi deschise pe pagina noastră de cariere, iar numărul oportunităţilor de angajare va creşte pentru a putea acoperi necesarul de personal atât pentru biroul din România, cât şi pentru reprezentanţele pe care le vom inaugura”, precizează Carmen Sebe.

În acest moment, peste 90% din veniturile companiei provin din export, incluzând aici şi veniturile generate de companii software româneşti care vând în afara ţării prin Avangate.

„În viitor dorim să ne implicăm mai mult în a sprijini comunitatea de dezvoltatori de software din România, prin asocierea în diverse proiecte pentru tinerii antreprenori. Cred că am dovedit până acum că o companie românească pornită de la zero aici poate ajunge, cu o echipă puternică şi cu viziune, să se lupte de la egal la egal cu cei mai mari jucători mondiali din piaţa de software”, mai spune Carmen Sebe.

În prezent, Avangate este în top 5 producători de soluţii ESD din lume, are peste 1500 de clienţi – firme de software ce tranzacţionează zeci de milioane de dolari anual – şi o echipă de peste 60 de specialişti în cele 4 birouri din Amsterdam (Olanda), Mountain View (USA), Taipei (Taiwan) şi Bucureşti.

Printre clienţii companiei se numără Lavasoft, Kaspersky Lab, DVD Fab, dar şi companii de software româneşti de succes la nivel global: BitDefender, Caphyon, Syncro Soft.

Despre Avangate

Avangate furnizează soluţii şi servicii pentru distribuţia electronică de software şi managementul partenerilor de distribuţie, sprijinind producătorii de software din întreaga lume să comercializeze cu succes propriile produse pe Internet şi, în acelaşi timp, să gestioneze eficient reţeaua de parteneri. Creată special pentru producătorii de software, oferta companiei include o platformă eCommerce cu funcţionalităţi multiple, servicii de web marketing, o reţea de afiliaţi şi sistemul de management al partenerilor ARMS.

Expertiza Avangate în industria de software poate ajuta producătorii să îşi sporească vizibilitatea pe Internet, să îşi maximizeze accesul la canale adiţionale de vânzări şi să genereze mai multe venituri din vânzarea de programe informatice online şi offline.

Mai multe informaţii puteţi regăsi pe site-ul companiei accesând http://www.avangate.com şi pe blogul Avangate aflat la adresa http://blog.avangate.com/.

Sursa: GECAD ePayment