AROBS se menține în topul celor mai dinamice companii de tehnologie din Europa Centrală

AROBS Transilvania Software, cunoscut dezvoltator de soluţii software pentru aplicaţii mobile, soluţii software în regim de outsourcing şi distribuitor de sisteme de navigaţie GPS, se mentine in topul celor mai dinamice companii de tehnologie din Europa Centrală.

Potrivit topului Technology FAST 50 Central Europe realizat de compania de consultanta Deloitte, AROBS ocupa locul 13 cu o rata de creștere de 831%.  Deja veterană a acestui top Deloitte, AROBS se află la a treia includere pe lista companiilor cu cea mai spectaculoasă creștere în ultimii 5 ani, repetând performanțele din 2008 (locul 5) și 2009 (locul 8).

Cu o cultură organizațională care pune accent pe succesul clienților, inovație și responsabilitate, AROBS a crescut de la o afacere start-up cu câțiva angajați la o companie globală cu peste 190 de specialiști, 2 sedii în România (Cluj şi Bucureşti) și o cifră de afaceri de 6,5 milioane de euro.  Dezvoltarea din această perioadă a implicat creșterea ponderii proiectelor realizate pe piața locală în totalul activităților firmei, dar și păstrarea unui echilibru cu piața externă în ceea ce privește serviciile de outsourcing. AROBS activează pe trei segmente de business diferite (aplicații software pentru piața internă, soluții software pentru piața externă și distribuția de sisteme de navigație și smartphone-uri cu GPS).

Creșterea înregistrată în al 3-lea an consecutiv și prezența în Topul Deloitte FAST 50 se datorează unui efort susținut de achiziție de clienți noi dar și o grijă continuă față de nevoile pieței din România pe fondul unei situații dificile dar axată tot mai mult pe reducerea costurilor. Datorită poziționării bune ca raport calitate-preț, soluțiile AROBS au convins iar soluția de monitorizare parc auto a avut un aport determinant la creșterea din anul 2009. Brandul Smailo- Sisteme de navigație GPS a ajuns brandul numărul 2 din Romania și primul brand autohton. Conform GFK, unul din 2 sisteme de navigație din Romania este distribuit de AROBS, în portofoliul de produse aflându-se și dispozitive Mio.”, a declarat Voicu Oprean, Director General și fondator al AROBS.

Aflat la a 11-a ediție, Deloitte Europa Centrală Technology FAST 50 include cele mai dinamice companii de tehnologie din regiune, în baza ratei de creștere a veniturilor din ultimii cinci ani (2005 – 2009). De asemenea, companiile trebuie să dețină proprietate intelectuală care contribuie semnificativ la veniturile operaționale; sau să dedice o parte substanțială din venituri pentru cercetare și dezvoltare de tehnologie.

Sursa: Arobs