Aplicaţia românească Trip Journal a fost declarată de fanii iPhone cea mai bună din lume

Aplicaţia Trip Journal dezvoltată la Cluj Napoca de compania iQuest a primit trofeul “All around best app ever”, în cadrul conferintei mondiale a dezvoltatorilor de aplicaţii pentru iPhone.  

Acesta este al treilea premiu mondial de amploare primit de programatorii români pentru această aplicaţie, după medalia de aur oferită de Google în 2009 in categoria “Aplicaţii pentru turism”  şi câştigarea a 2 trofee, la categoriile “Excellence in Design” şi “Best paid for app” în cadrul evenimentului Mobile App World  2010, organizat luna trecută, la Londra.

360iDev s-a desfăşurat în Austin, Texas, SUA, în perioada 7 – 10 noiembrie şi a reunit sute de specialişti în domeniu din întreaga lume. Pe lânga conferinta, evenimentul a reunit si o gală de premii, in cadrul careia fanii iPhone au putut vota online cea mai bună aplicaţie dezvoltată vreodată pentru acest tip de smartphone.

Dintre toate soft-urile înscrise în concurs, juriul le-a selectat pe cele mai interesante cinci, urmând ca acestea să fie departajate de votul fanilor. Trip Journal a fost considerată de majoritatea drept cea mai bună din lume. De altfel, aplicaţia românească este folosită în prezent de peste 60.000 de posesori de iPhone, cei mai multi fiind din SUA, Marea Britanie şi Germania.

Pe lângă competiţia “All around best app ever”, evenimentul din Texas a mai gazduit alte trei concursuri: “Best Looking Game iPhone”, “Best Looking App iPhone” şi “Best Solo Effort”.

Trip Journal, prin integrarea cu Google Earth, oferă utilizatorilor săi posibilitatea de a împărtăşi cu prietenii şi familia informaţii actualizate despre locurile pe care le vizitează, urmărirea rutelor prin GPS şi vizualizarea pe Google Maps, memorarea coordonatelor, realizarea şi postarea de poze, înregistrări video, comentarii şi articole pe blog.

Trip Journal este integrată de asemenea cu Facebook, prin aplicaţia special creată pentru reţeaua de socializare. Astfel, orice utlilizator de Facebook poate fi  la curent, în timp real, cu călătoriile efectuate de către prietenii din lista lor. În plus, Trip Journal exportă fotografiile şi înregistrările video şi pe alte site-uri precum Flickr, Picasa şi Youtube, iar pe Twitter poate trimite poziţia actuală a utilizatorului.

De asemenea, deţinătorii de bloguri sau website-uri îşi pot adăuga călătoriile preferate direct pe site, cu ajutorul proaspăt lansatei funcţionalităţi „embed trips”, ce permite plasarea călătoriei în format HTML, în orice blog sau website şi vizualizarea acesteia de către vizitatori direct în pagina web.

Pe lângă terminalele iPhone, aplicaţia poate fi instalată şi pe smartphone-urile care folosesc sistemul de operare Android, Symbian si, in curand, Bada.

Despre iQuest

Compania iQuest este consacrată pe piaţa locală de IT prin soluţiile şi serviciile complete adresate companiilor. Soluţiile iQuest oferite în Romania sunt: Enterprise Resource Planning, Business Intelligence, Customer Relationship Management, Management de documente şi colaborare, E-commerce, virtualizarea infrastructurii IT şi soluţii customizate.

iQuest beneficiază de experienţa a peste 12 ani de activitate în dezvoltare, integrare şi implementare de soluţii IT complete pentru afaceri. Printr-o echipă de peste 320 de angajaţi, iQuest oferă soluţii şi servicii pentru companii din Germania, Marea Britanie, România, Elveţia, Franţa şi Suedia. Compania deţine centre de dezvoltare software la Cluj-Napoca şi Braşov, sediul central la Frankfurt am Main şi birouri de consultanţă la Bucureşti, Budapesta, Paris şi Göteborg.

 Sursa: iQuest