Allegro achiziţionează pachetul majoritar de acţiuni la GECAD ePayment

Un pachet majoritar de acţiuni al companiei GECAD ePayment International SA, lider în furnizarea de soluţii eCommerce integrate pe piaţa românească, a fost achiziţionat de către grupul Allegro, parte a companiei media internaţionale Naspers Ltd. În consecinţă, Allegro a devenit acţionar majoritar la GECAD ePayment cu o participaţie de 83%. Orbitview continuă să deţină 17% din companie, iar Radu Georgescu rămâne în Consiliul Director al GECAD ePayment SA. Tranzacţia a fost finalizată în august 2010, valoarea acesteia fiind confidenţială.

Daniel Nicolescu va ocupa noua funcţie de CEO la GECAD ePayment.

Înainte de achiziţie, din GECAD ePayment a fost desprinsă divizia Avangate, furnizor internaţional de soluţii şi servicii pentru distribuţia electronică a programelor software, cu sediul în Olanda, care a devenit astfel companie separată. Acţionariatul Avangate a rămas neschimbat, Orbitview Ltd deţinând 99% din capital şi Radu Georgescu restul de 1%.

“Allegro aduce cu sine o experienţă foarte bogată în domeniul eCommerce, având operaţiuni în majoritatea pieţelor mari din Europa Centrală. Sunt convins că această asociere va fi, în primul rând, în beneficiul clienţilor GECAD ePayment. Personal voi continua să mă implic în activitatea companiei aşa cum am făcut-o şi până acum”, declară Radu Georgescu.

Despre Naspers

Grupul Naspers este un grup media multinaţional, iar compania sa holding, Naspers Ltd, este listată la bursa de la Johannesburg şi pe London Stock Exchange.  Strategia Naspers referitoare la afacerile pe Internet este de a achiziţiona sau de a forma o comunitate-nucleu într-o anumită ţară sau regiune şi de a extinde apoi operaţiunile prin adăugarea de servicii suplimentare precum eCommerce, comunicare, social networking, conţinut şi jocuri. Mai multe informaţii puteţi regăsi pe site-ul companiei  http://www.naspers.com.

Despre GECAD ePayment International

GECAD ePayment International este furnizor de soluţii eCommerce integrate, lider pe piaţa românească a sistemelor de plăţi online. Compania dezvoltă soluţia proprietară ePayment®, dedicată exclusiv companiilor care deţin sau doresc să îşi deschidă o afacere online în România. ePayment® este marcă înregistrată a companiei GECAD ePayment International SA.

Pentru mai multe informaţii, vă rog să accesaţi site-ul companiei la adresa http://www.epayment.ro şi blogul ePayment la http://blog.epayment.ro/.

Despre Avangate

Avangate furnizează soluţii şi servicii pentru distribuţia electronică de software şi managementul partenerilor de distribuţie, sprijinind producătorii de programe informatice din întreaga lume să comercializeze cu succes propriile produse pe Internet şi, în acelaşi timp, să gestioneze eficient reţeaua de parteneri. Creată special pentru producătorii de software, oferta companiei include o platformă eCommerce cu funcţionalităţi multiple, servicii de web marketing, o reţea de afiliaţi şi sistemul de management al resellerilor ARMS. Expertiza Avangate în industria de software poate ajuta producătorii să îşi sporească vizibilitatea pe Internet, să maximizeze accesul la canale adiţionale de vânzări şi să genereze mai mute venituri din vânzarea de programe informatice online şi offline.

Mai multe informaţii puteţi regăsi pe site-ul companiei accesând http://www.avangate.com şi pe blogul Avangate aflat la adresa http://blog.avangate.com/.

Sursa: GECAD ePayment