ASF ţinteşte piaţa mondială cu NextReports

Advantage Software Factory, producător local important de aplicaţii de colectare debite restante şi aplicaţii CRM, intenţionează să extindă în afara ţării cea de-a treia linie de afaceri, axată pe soft-ul de raportare NextReports. Dezvoltată în decursul anului trecut, aplicaţia beneficiază din această lună de un website cu facilităţi de e-commerce (www.next-reports.com), adresat potenţialilor clienţi din România şi din afara ţării.
 
Oficialii ASF apreciază că, în acest an, clienţii locali vor genera peste 80% din cifra de afaceri a NextReports. Comercializarea aplicaţiei în România va fi sprijinită de acţiuni de marketing şi de departamentul de vânzare directă al companiei. Ponderea clienţilor din străinatate va creşte gradual, consideră reprezentanţii companiei, ajungând să inverseze în circa trei ani procentul din 2010 local vs extern.
 
Pentru extern am făcut doar primul pas, respectiv lansarea site-ului internaţional şi introducerea aplicaţiei pe site-uri care prezintă soluţii IT. În decursul acestui an avem în plan popularizarea intensă a soluţiei pe site-uri externe de profil şi încheierea de parteneriate de distribuţie online şi offline. Sperăm să convingem clienţii prin capabilităţile mentionaţe şi în urma evaluării versiunilor demo ale produsului”, consideră Ştefan Păun, director general Advantage Software Factory.
 
NextReports se poziţionează ca un instrument de raportare cu un grad mare de simplitate, beneficiind de o interfaţă gen wizard care nu necesită cunoştinţe tehnice extinse. Produsul funcţionează fără a fi necesare alte baze de date, servere sau sisteme specifice.
 
Piaţa mondială este dominată de sisteme de raportare complexe, care s-au dovedit a fi greu de înţeles, în timp ce multe din functionalităţi sunt subutilizate sau evitate datorită faptului că sistemul nu se adaptează nevoilor zilnice ale majorităţii utilizatorilor. NextReports se adresează tuturor companiilor care au nevoie de modalităţi simple, rapide şi eficiente de dezvoltare şi distribuţie a rapoartelor către decidenţi”, consideră managerul ASF.
 
Cele două componente ale aplicaţiei de raportare Next Reports Designer şi NextReports Server se vor comercializa la preţul de 99 EUR/licenţă în cazul Designer, respectiv 999 EUR în cazul aplicaţiei de server, pentru un număr nelimitat de utilizatori.

Sursa: ASF preluat de Agora