Advantage Software Factory a lansat noua versiune a suitei de raportare NextReports

Advantage Software Factory, unul dintre cei mai importanți producători locali de aplicații de colectare debite restante și aplicații CRM, a anunțat lansarea unei noi versiuni pentru suita de raportare NextReports. Softul se poziționează ca un instrument de raportare cu un grad sporit de simplitate, beneficiind de o interfață gen wizard care nu necesită cunoștințe tehnice extinse. Produsul funcționează fără a fi necesare alte baze de date, servere sau sisteme specifice. Suita se adresează companiilor mici și medii care doresc să analizeze și să publice date din surse diverse, cum ar fi aplicații ERP, CRM sau contabilitate.

Suita NextReports include NextReport Designer, o aplicație pentru crearea facilă de rapoarte și grafice și NextReports Server, soft care permite publicarea și distribuirea de rapoarte pentru utilizatorii din întreaga organizație. Versiunea 3.0 a NextReports Designer vine cu noi funcționalități. Printre acestea se remarcă ergonomia îmbunătățită pentru simplificarea modului de lucru, cât și posibilitatea de a crea grafice pe baza unor interogari simple. Noua versiune face posibilă, de asemenea, inserarea de imagini și hyperlink-uri în rapoarte, cât și generarea de grafice disponibile sub mai multe formate: bar, pie, line, stacked bar și serii multiple.

NextReports Server, a doua componentă a suitei de raportare dezvoltata Advantage Software Factory, a ajuns la versiunea 2.0 și vine în ajutorul managerilor de departamente cu noi funcționalități. O dată cu noua versiune aceștia pot construi dashboard-uri (colecții de grafice relaționate) și au la dispoziție un mecanism drag-and-drop pentru personalizarea aspectului unui dashboard. La acestea se adaugă opțiunea de dashboard sharing. Suita de raportare NextReports poate utiliza o gamă largă de surse de date cum ar fi Oracle, MySQL, MS SQL Server, MS Access și permite exportul rapoartelor în formate populare ca PDF, Excel, CSV, XML, RTF si HTML.

Dincolo de aria vastă de aplicabilitate, aplicația se remarcă și prin gradul ridicat de simplitate, care va crește gradual odată cu lansarea de noi versiuni.  „Capabilitățile pe care suita le oferă companiilor reprezintă o valoare semnificativă pentru orice business, acest lucru fiind dublat de un cost de investiție foarte mic. In acest moment, majoritatea soluțiilor de raportare înseamnă investiții semnificative și un timp de acomodare cu soluția destul de mare. Obiectivul nostru este să oferim o alternativă practică și accesibilă cu suita NextReports”, a declarat Ștefan Păun, Directorul General al ASF.  Cele două componente ale aplicației de raportare Next Reports Designer și NextReports Server se comercializează la prețul de 99 euro/licență în cazul Designer, respectiv 999 euro în cazul aplicației de server, pentru un număr nelimitat de utilizatori.

Sursa: Computerworld