A 3-a generaţie a gamei de procesoare Intel Core aduce noi experienţe de computing şi divertisment

Intel Corporation a anunţat cea de-a treia generaţie a gamei de procesoare Intel Core,care oferă o performanţă vizuală îmbunătăţită pentru gameri, entuziaştii din domeniul media şi ceilalţi utilizatori. Disponibile în sisteme desktop high-end, laptopuri şi sisteme all-in-one, noile procesoare Quad-Core sunt primele din lume ce folosesc tranzistori 3D pe 22 nm.
Combinaţia dintre tranzistorul 3D al Intel şi îmbunătăţirile arhitecturale ajută la creşterea performanţei graficii 3D şi a procesării HD, noile modele fiind aproape de două ori mai performante comparativ cu vechea generaţie de procesoare. Ca urmare a performanţei grafice, activităţi precum editarea foto-video, navigarea pe Internet, vizionarea de videoclipuri HD sau gaming-ul sunt mai rapide, mai precise şi par mai reale. Cu o performanţă cu 20% mai mare şi noi tehnologii care să crească volumul datelor utilizate, noile procesoare cresc leadership-ul Intel în performanţă.
În următoarele luni, şi alte versiuni ale celei de-a treia generaţii a gamei de procesoare Intel Core vor fi disponibile pentru dispozitive precum Ultrabook, serverele şi sistemele inteligente din retail, domeniul medical şi alte industrii.

“Ce-a de-a treia generaţie a gamei de procesoare Intel Core a fost creată pentru a oferi noi experienţe. Inginerii noştri ne-au depăşit aşteptările prin dublarea performanţei media şi grafice, odată cu cele mai bune procesoare construite până acum de noi, ceea ce înseamnă o exprienţă vizuală incredibilă pentru noile sisteme all-in-one şi Ultrabook. Totul a fost posibil prin combinarea procesului de producţie Intel cu dorinţa noastră de a continua să inovăm computing-ul”, a declarat Kirk Skaugen, Vicepreşedinte şi General Manager al Intel PC Client Group.

Performanţa crescută a noilor procesoare se datorează structurii inovatoare tridimensionale ale noilor tranzistori Intel. Până astăzi, computerele, serverele şi alte device-uri au folosit numai tranzistorii planari bidimensionali. Adăugarea tranzistorilor a unei a treia dimensiuni permite Intel să crească densitatea acestora şi să aducă noi capabilităţi fiecărui milimetru pătrat. Intel a reinventat tranzistorul şi a oferit o combinaţie fără precedent de performanţă şi eficienţă energetică, susţinând astfel ritmul avansului tehnologic şi evoluţia Legii lui Moore pentru următorii ani.
Inginerii Intel au reproiectat arhitectura grafică Intel Core pentru a oferi o experienţă vizuală îmbunătăţită. Schimbarea arhitecturii procesorului concomitent cu micşorarea tranzistorilor reprezintă accelerarea modelului “tick-tock” Intel. Anterior, compania a adoptat un model “tick-tock” strict, prin care un nou proces de fabricare a fost introdus într-un an (“tick”) şi arhitectura procesorului (“tock”) a fost modificată în următorul. Abilitatea de a accelera procesul şi de a schimba atât arhitectura procesorului, cât şi procesul de fabricaţie au fost posibile deoarece Intel este una dintre puţinele companii care concepe şi fabrică procesoarele, metodă numită Integrated Device Manufacturing.

Cea de-a 3-a generaţie a gamei de procesoare Intel Core cu grafică Intel HD 4000 oferă o performanţă de două ori mai mare a graficii 3D comparativ cu generaţiile anterioare de procesoare, aducând experienţe noi de gaming prin mai multe detalii şi rezoluţii crescute. Grafica Intel HD 4000 suportă Microsoft DirectX11, OpenGL 3.1 şi OpenCL 1.1.

“Capabilităţile graficii 3D ale celei de-a treia generaţii a gamei de procesoare Intel Core reprezintă un pas major pentru gaming. Gamerii vor fi încântaţi să joace viitorul DOTA 2 pe grafica Intel HD Graphics 4000”, a declarat Gabe Newell, co-fondator şi managing director al Valve Software, unul dintre cei mai importanţi furnizori de jocuri online.

O experienţă vizuală uimitoare înseamnă mai mult decât gaming. Sectorul de video online continuă să crească foarte mult şi urmează să cuprindă jumătate din traficul pe Internet din acest an. Cheia de a face un videoclip amuzant este de a-l posta online pentru a fi vizionat de prieteni şi familie. Cu ajutorul tehnologiei Intel Quick Sync Video 2.0 încorporate de noile procesoare, utilizatorii pot realiza conversii video de două ori mai rapid decât procesoarele de anul trecut şi de 23 de ori mai repede decât PC-urile mai vechi de trei ani.

Cea de-a 3-a generaţie a gamei de procesoare Intel Core conţine şi funcţii de securitate, inclusiv Intel Secure Key şi Intel OS Guard pentru a proteja datele personale şi cele de identitate. Intel Secure Key constă într-un generator care creează o serie de numere aleatorii pentru a întări algoritmii de criptare. Intel OS Guard ajută la protejarea împotriva atacurilor hackerilor care vizează sistemul de lucru. Aceste două funcţii sunt adăugate capabilităţilor deja existente, precum Intel Identity Protection Technology (Intel IPT) şi Intel Anti-Theft technology (Intel AT) care fac din platformele Intel unele dintre cele mai sigure din industrie. Atunci când sunt cuplate cu chipsetul Intel Series 7, noile procesoare cu Intel IPT pot face ca o porţiune din ecran să fie de necitit pentru spyware cu aplicaţia “protected transaction display”, care ajută la prevenirea obţinerii de către hackeri a datelor necesare pentru a fura identităţi.
Platformele bazate pe cea de-a 3-a generaţia a gamei de procesoare Intel Core oferă o viteză de transfer mai mare cu ajutorul portului USB 3.0 integrat în platforma Series 7 Platform Controller Hub (PCH) şi PCI Express 3.0 integrat de procesor. Aceste tehnologii I/O de viitoare generaţie permit un flux mare de date, minimizând orice înterupere a activităţii PC-ului.

Sistemele bazate pe cea de-a 3-a generaţie a gamei de procesoare Intel Core vor fi disponibile începând cu această lună. Procesoarele vor fi, de asemenea, disponibile din această lună în retailul online şi clasic, dar şi în reţelele reseller-ilor. Versiuni adiţionale ale celei de-a 3-a generaţie a gamei de procesoare Intel Core pentru servere, sisteme inteligente din retail, sisteme Ultrabook, domeniul medical şi alte industrii, vor fi disponibile în lunile care urmează.

 

SURSA: Agora

Etichete: