68% dintre utilizatori nu conştientizează existenţa linkurilor suspecte pe reţelele sociale, conform unui nou studiu BitDefender

BitDefender, liderul pieţei locale de securitate, a anunţat rezultatele unui nou studiu pe tema interacţiunii de pe reţelele sociale. Studiul a examinat diversele grade de risc la care sunt expuşi utilizatorii reţelelor sociale, în funcţie de nivelul de cunoaştere pe care îl au despre ameninţările care circulă pe fiecare mediu.

Peste 2700 de respondenţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani au fost chestionaţi cu privire la natura relaţiilor de pe reţelele sociale. În medie, participanţii  la studiu au 137 de prieteni virtuali – majoritatea dintre aceştia fiind colegi sau foşti colegi de la muncă sau de la şcoală (83%), prieteni care lucrează în acelaşi domeniu (64%) şi – surprinzător – oameni pe care nu îi cunosc (42%).

Atunci când vine vorba de răspândirea ameninţărilor în reţelele sociale, mai puţin de jumătate dintre respondenţi (43%) au declarat că şi-au avertizat alţi prieteni din comunităţile virtuale atunci când au observat linkuri sau activităţi suspecte în fluxul de ştiri. 68% dintre aceia care nu au trimis niciun avertisment prietenilor  au recunoscut că nu erau conştienţi de faptul că posturile suspecte pot conţine ameninţări la adresa securităţii – mulţi au declarat că ei înşişi au accesat linkurile, răspândind astfel, fără să îşi dea seama, ameninţările virtuale. 

A fost interesat să descoperim cât de implicaţi sunt utilizatorii reţelelor sociale atunci când vine vorba de protejarea conturilor lor. În ciuda faptului că reţele sociale sunt recunoscute ca fiind o atracţie principală pentru atacatorii virtuali, 93% dintre respondenţi au declarat fie că nu au nevoie de o soluţie de protecţie pentru Facebook, fie că nu ştiu de existenţa unei soluţii de securitate de acest tip”, a declarat Sabina Datcu, Specialist Analiză şi Comunicare pentru Ameninţări Virtuale şi autoarea studiului.

Mai multe detalii despre studiu pot fi găsite pe www.malwarecity.com.

Notă:  Nicio informaţie cu caracter confidenţial sau oricare alt tip de conţinut rezultat din acest studiu nu au fost colectate. Niciun fel de date sau informaţii confidenţiale, aparţinând unor persoane sau companii,  nu au fost şi nu vor fi făcute publice, folosite în alte scopuri sau împotriva voinţei persoanelor care le-au furnizat.

Toate denumirile şi numele de produs menţionate mai sus aparţin deţinătorilor de drept şi pot fi mărci înregistrate ale acestora.

Despre BitDefender®

BitDefender este producătorul uneia dintre cele mai performante soluţii de securitate a datelor atestate pe plan internaţional de către instituţii independente de specialitate. Motoarele BitDefender care stau la baza produsului sunt unele dintre cele mai puternice din lume şi folosesc tehnologie euristică.  Gama de produse BitDefender 2011 include o tehnologie inovatoare, Active Virus Control, care monitorizează, în timp real, toate aplicaţiile active şi le blochează pe cele cu comportament suspect. Astfel este asigurată protecţia utilizatorilor în timp real împotriva viruşilor noi şi a variantelor de virusi încă necunoscute, oferindu-le posibilitatea unei experienţe digitale în deplină siguranţă. Utilizatorii BitDefender beneficiază de suport tehnic gratuit în limba română 24/7.  Produsele sunt disponibile în România prin distribuitorii autorizaţi Agis Computer, Aline Distribution, Asesoft Distribution, RHS Distribution, Scop Computers, precum şi în următoarele lanţuri retail cu acoperire naţională Altex, Auchan, Carrefour, Depozitul de Calculatoare, Domo, Media Galaxy, Metro, Real, Selgros sau magazinele de comerţ electronic cum ar fi BWM MediaSoft, Cel, Emag, Evomag, Orange, PC Garage.

Sursa: BitDefender

Etichete: