27% dintre utilizatorii de internet nu au auzit de phishing

BitDefender®, liderul pieţei româneşti de securitate a informaţiilor, anunţă rezultatele unui nou studiu care scoate în evidenţă statistici îngrijorătoare referitoare la protecţia datelor confidenţiale de la cardurile bancare.

97% din 2210 respondenţi cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani au achiziţionat bunuri sau servicii de pe internet. Dintre aceştia, 57% au declarat că au dezvăluit informaţii confidenţiale unor surse nesigure – fiind astfel expuşi riscurilor de fraudă şi compromiterea conturilor bancare. 

De asemenea, studiul a scos în evidenţă faptul că 27% dintre respondenţi nu ştiau de existenţa site-urilor false sau a atacurilor de phishing. Phishing-ul este simularea unei acţiuni în numele unei organizaţii de încredere sau a unui individ, pentru a păcăli utilizatorii să dezvăluie date confidenţiale, precum username, parole şi informaţii de acces la conturile bancare.       

E îngrijorător faptul că la o simplă căutare pe internet, oricine poate găsi informaţii confidenţiale referitoare  la conturile bancare, date ce pot fi folosite în scopuri rău intenţionate. Mai mult decât atât, există foarte mulţi criminali cibernetici care vând astfel de informaţii în schimbul unor sume de bani”, a declarat autoarea studiului, Sabina Datcu, Analist în Ameninţări Online şi Specialist în Comunicare la BitDefender.

Mai multe detalii despre studiu găsiţi pe www.malwarecity.ro.

Notă:  

Nicio informaţie cu caracter confidenţial sau oricare alt tip de conţinut rezultat din acest studiu nu au fost colectate. Niciun fel de date sau informaţii confidenţiale, aparţinând unor persoane sau companii,  nu au fost şi nu vor fi făcute publice, folosite în alte scopuri sau împotriva voinţei persoanelor care le-au furnizat.

Toate denumirile şi numele de produs menţionate mai sus aparţin deţinătorilor de drept şi pot fi mărci înregistrate ale acestora.

Despre BitDefender®

BitDefender este producătorul uneia dintre cele mai performante soluţii de securitate a datelor atestate pe plan internaţional de către instituţii independente de specialitate. Motoarele BitDefender care stau la baza produsului sunt unele dintre cele mai puternice din lume şi folosesc tehnologie euristică.  Gama de produse BitDefender 2011 include o tehnologie inovatoare, Active Virus Control, care monitorizează, în timp real, toate aplicaţiile active şi le blochează pe cele cu comportament suspect. Astfel este asigurată protecţia utilizatorilor în timp real împotriva viruşilor noi şi a variantelor de virusi încă necunoscute, oferindu-le posibilitatea unei experienţe digitale în deplină siguranţă. Utilizatorii BitDefender beneficiază de suport tehnic gratuit în limba română 24/7.  Produsele sunt disponibile în România prin distribuitorii autorizaţi Agis Computer, Aline Distribution, Asesoft Distribution, RHS Distribution, Scop Computers, precum şi în următoarele lanţuri retail cu acoperire naţională Altex, Auchan, Carrefour, Depozitul de Calculatoare, Domo, Media Galaxy, Metro, Real, Selgros sau magazinele de comerţ electronic cum ar fi BWM MediaSoft, Cel, Emag, Evomag, Orange, PC Garage.

Sursa: BitDefender

Etichete: