Impact Hub anunță câștigătorii naționali Central European Startup Awards și deschide înscrierile la Finala Regională!

Pe 30 septembrie, în cadrul unui eveniment transmis live, 13 startup-uri românești și specialiști au fost desemnați câștigători la etapa națională a competiției Central European Startup Awards! Cei 13 merg în etapa regională, câștigătorii pe Europa Centrală și de Est urmând să fie anunțați în cadrul evenimentului internațional organizat de Impact Hub Bucharest, pe 21 noiembrie, la Radisson Blu Hotel.

Startup Spotlight 2019: premiul cel mare este o investiție de 125.000 de euro

125.000 euro investiție este premiul pentru care vor concura anul acesta peste 200 de startup-uri tech, în cadrul Startup Spotlight – cea mai mare competiție de startup-uri din regiune, organizată în cadrul Conferinţei How to Web. Valoarea totală a premiilor este de 1 Milion de Euro.

Meet and Code și-a ales proiectele câștigătoare în România

90 de propuneri de evenimente de programare și tehnologie, pentru copii și tineri cu vârsta între 8 și 24 de ani, au fost selectate să primească finanțare prin programul european Meet and Code(meet-and-code.org/ro/ro/) organizat în România de Asociația Techsoup.

Programul Bursele ANIS 2019 a strâns un fond de premiere de 60.000 euro. Cadrele didactice mai au 4 zile pentru a se înscrie

București – Septembrie 2019 – ANIS, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii, anunță că a doua ediție a programului Bursele ANIS va premia 12 cadre didactice cu câte 5.000 de euro. Data limită de înscriere este 15 septembrie.

Reacție ANIS în legătură cu declarațiile președintelui PNL, Ludovic Orban, referitoare la scutirea de impozit pe veniturile programatorilor

Reiterăm faptul că facilitatile fiscale au făcut și mențin industria IT românească competitivă, într-o cursă cu alte țări care oferă programatorilor impozit pe venit 0, precum Ucraina, Polonia sau Belarus. Deficitul de forță de muncă din IT la nivelul UE este atât de mare, încât, o astfel de măsură ar putea avea ca rezultat o reducere masivă a specialiștilor din țară, deci un impact economic major.

Poziția ANIS la declarația ministrului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale referitoare la strategia națională pentru Inteligență Artificială

  ANIS, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii, a luat act de declarația ministrului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, domnul Alexandru Petrescu, referitoare la elaborarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale. ANIS susține dezvoltarea de produse software românești bazate pe Inteligență Artificială (AI) și adoptarea la nivel național a tehnologiei AI pentru stimularea economiei locale.

3 startup-uri tech românești, selectate printre cele 30 de companii inovatoare, care vor prezenta pe scena South East Europe Tech Tour 2019

30 de startup-uri tech au fost selectate pentru a își prezenta produsele pe scena South East Europe Tech Tour 2019 care va avea loc pe 28 mai, în București și 29 mai, în Sofia. Trei dintre acestea sunt companii românești: Jobful și Smart Dreamers, ambele dezvoltând platforme online de recrutare, și SymphoPay – platformă de integrare a plăților cu cardul la POS.

Suntem primii din Europa la exportat tehnologie, dar digitalizarea din țară este scăzută

Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii din România – ANIS – susţine dezvoltarea industriei româneşti de software şi servicii, motor al dezvoltării industriei IT româneşti, pentru dezvoltarea economică a României. Gabriela Mechea, director executiv al ANIS, a explicat într-un interviu pentru Newsweek România care sunt punctele tari ale industriei IT românești, care sunt punctele slabe și ce se poate face pentru a dezvolta domeniul.

Studiu GPeC: Strategia de marketing, produsele comercializate și serviciul de Customer Support – factorii esențiali pentru succesul magazinelor online

În fiecare zi, în România se lansează peste 50 de magazine online. În 2018, numărul lor s-a dublat până la un record de 15.000 de comercianți. Datele lansate de Registrul Comerțului arată că, în ultimii zece ani, e-commerce-ul a înregistrat o creștere de peste 500% a cifrei de afaceri, devenind unul dintre cele mai rentabile sectoare de activitate.

Parking Spotter câștigă competiția Changeneers și premiul de 10.000 de euro

Pe 18 aprilie, a avut loc finala competiției Changeneers organizate de Impact Hub Bucharest și Samsung România și desfășurate anul acesta sub conceptul de Tech Game Changers. Din cele 47 de startup-uri înscrise, 12 au ajuns în finală, iar Parking Spotter a reușit să convingă juriul și să câștige finanțarea de 10.000 de euro.