Dezbaterea „Cum predăm informatica în școli?” alături de TechSoup România

Asociația Techsoup și ANIS-Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii pornesc seria de dezbateri despre „Cum predăm informatica în școli?”, care își propune să aducă împreună profesori de informatică de gimnaziu și liceu, profesori universitari, lideri și companii IT, organizații nonprofit și instituții publice pentru a susține învățământul informatică aplicat și inovativ în sistemul public de învățământ.

Serviciu online de testare a securitatii site-urilor, castigator la Innovation Labs 2017

Pentest-Tools.com, un serviciu online ce permite utilizatorilor cu un nivel mediu sau ridicat de competente tehnice sa isi testeze singuri securitatea unui site, a castigat marele premiu la  programul de mentorat si dezvoltare pentru tinerii pasionati de tehnologii creative si antreprenoriat, Innovation Labs. 

Trei echipe de fete vor reprezenta Romania in semifinalele Technovation Challenge

Tinerele fete cu potential de antreprenori si lideri tech au adus Romaniei trei sanse in semifinalele Technovation Challenge – cea mai mare competitie internationala de programare mobile exclusiv pentru fete! Pitch-ul Regional Technovation Challenge in sediul IBM Innovation Center la care au participat 60 de eleve pasionate de tehnologie si programare, cu varste cuprinse intre 10 si 18 ani.

Directorii IT din România au decis: Cel mai mare pericol al erei digitale îl reprezintă scăderea interacţiunii directe dintre oameni

Studiu realizat în cadrul CIO Council National Conference, ediția a V-a, 30 martie 2017 Cel mai mare pericol al erei digitale îl reprezintă scăderea interacţiunii directe dintre oamenii, consideră directorii IT din România, potrivit unui sondaj realizat în timpul conferinţei CIO Council National Conference, ediţia a V-a, organizată pe 30 martie 2017 de CIO Council România şi Revista CARIERE.

«Da» sau «Nu» La externalizarea QA din CEE? Studiu “Central and Eastern European QA Outsourcing Review 2016-17”

Studiul “Central and Eastern European QA Outsourcing Review 2016-17” dezvaluie cele mai recente tendinte in Software Quality Assurance si Testare in 14 tari din regiunea CEE. Cercetarea ofera informatii actualizate pentru a lua decizii informate cu privire la QA outsourcing in regiunea CEE.

România în topul țărilor participante la o oră de programare

România este în topul mondial al țărilor participante la evenimentul Hour of Code (Ora de Programare), după Statele Unite, Canada și Italia, fiind a doua țară din Europa ca număr de evenimente organizate. Românii au ales sa încerce o oră de programare în perioada 5-11 Decembrie 2016, demonstrând încă o dată interesul crescut pentru tehnologie și programare, mai ales în rândul elevilor și tinerilor.

Lansare Centru Civic – un instrument util pentru instituţii şi cetăţeni

Code for Romania lansează CentruCivic, primul centralizator de aplicaţii civice dezvoltate de ONG-uri, instituţii şi cetăţeni, în România. Un app civic este o aplicaţie software care are scopul de a încuraja şi facilita implicarea utilizatorilor la dezvoltarea vieţii publice în societate şi comunităţi.

Iată ce poți să faci de 1 Decembrie / Hour of Code

Pentru că este despre educație, români, tehnologie si viitor, vă invitam să acceptați provocarea ADFABER în această minivacanță de 1 Decembrie! Provocarea consta in parcurgerea unui tutorial online pe ro.code.org, in care invatati cateva concepte de baza ale programarii in 3 pasi simpli: 1.

“Cum poate fi concurenta libera daca obligatiile administrative si financiare nu sunt respectate?” – un interviu cu Catherine Piana, Director General CoESS

Industria de Securitate Privata se consolideaza la nivel european pentru a reusi sa faca fata provocarilor prezente, dar mai ales viitoare. Fie ca vorbim despre reglementari si legislatie sau despre bune practici in cresterea valorii oferite clientilor, nevoia de colaborare si cooperare este evidenta.

Predau Viitor: primul accelerator în predarea informaticii din România

Asociația Techsoup a lansat cu sprijinul Romanian American Foundation primul accelerator în predarea informaticii din România: Predau Viitor. Mai multe informații despre proiect vor fi disponibile în curând pe www.predauviitor.ro Predau Viitor va ajuta profesorii de informatică de liceu să introducă elemente de multi-disciplinaritate și învățare prin proiect în predarea informaticii la profilele reale, dar și să aducă industria IT mai aproape de actul didactic și să o ajute să devină mai implicată și dedicată creșterii calității actului didactic.