Reacție ANIS în legătură cu declarațiile președintelui PNL, Ludovic Orban, referitoare la scutirea de impozit pe veniturile programatorilor

Reiterăm faptul că facilitatile fiscale au făcut și mențin industria IT românească competitivă, într-o cursă cu alte țări care oferă programatorilor impozit pe venit 0, precum Ucraina, Polonia sau Belarus. Deficitul de forță de muncă din IT la nivelul UE este atât de mare, încât, o astfel de măsură ar putea avea ca rezultat o reducere masivă a specialiștilor din țară, deci un impact economic major.

Poziția ANIS la declarația ministrului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale referitoare la strategia națională pentru Inteligență Artificială

  ANIS, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii, a luat act de declarația ministrului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, domnul Alexandru Petrescu, referitoare la elaborarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale. ANIS susține dezvoltarea de produse software românești bazate pe Inteligență Artificială (AI) și adoptarea la nivel național a tehnologiei AI pentru stimularea economiei locale.

3 startup-uri tech românești, selectate printre cele 30 de companii inovatoare, care vor prezenta pe scena South East Europe Tech Tour 2019

30 de startup-uri tech au fost selectate pentru a își prezenta produsele pe scena South East Europe Tech Tour 2019 care va avea loc pe 28 mai, în București și 29 mai, în Sofia. Trei dintre acestea sunt companii românești: Jobful și Smart Dreamers, ambele dezvoltând platforme online de recrutare, și SymphoPay – platformă de integrare a plăților cu cardul la POS.

Suntem primii din Europa la exportat tehnologie, dar digitalizarea din țară este scăzută

Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii din România – ANIS – susţine dezvoltarea industriei româneşti de software şi servicii, motor al dezvoltării industriei IT româneşti, pentru dezvoltarea economică a României. Gabriela Mechea, director executiv al ANIS, a explicat într-un interviu pentru Newsweek România care sunt punctele tari ale industriei IT românești, care sunt punctele slabe și ce se poate face pentru a dezvolta domeniul.

Studiu GPeC: Strategia de marketing, produsele comercializate și serviciul de Customer Support – factorii esențiali pentru succesul magazinelor online

În fiecare zi, în România se lansează peste 50 de magazine online. În 2018, numărul lor s-a dublat până la un record de 15.000 de comercianți. Datele lansate de Registrul Comerțului arată că, în ultimii zece ani, e-commerce-ul a înregistrat o creștere de peste 500% a cifrei de afaceri, devenind unul dintre cele mai rentabile sectoare de activitate.

Parking Spotter câștigă competiția Changeneers și premiul de 10.000 de euro

Pe 18 aprilie, a avut loc finala competiției Changeneers organizate de Impact Hub Bucharest și Samsung România și desfășurate anul acesta sub conceptul de Tech Game Changers. Din cele 47 de startup-uri înscrise, 12 au ajuns în finală, iar Parking Spotter a reușit să convingă juriul și să câștige finanțarea de 10.000 de euro.

METRO SYSTEMS a lansat Tech’N Trade Startup Hub, un program de incubare pentru antreprenori și startup-uri din retail și domenii conexe

METRO SYSTEMS România, parte din grupul METRO, anunță lansarea primului ciclu de incubare al programului Tech’N Trade Startup Hub, destinat antreprenorilor și startup-urilor care inovează în retail și în domeniile conexe, în cadrul centrului de dezvoltare al companiei din Cluj-Napoca.

GapMinder, fond de investiții de 36 de milioane de euro, se află în plin proces de selecție a startup-urilor din cohorta trei a programului Techcelerator

26 de startup-uri tech din cele 185 care s-au înscris la cea de-a treia rundă a programului de accelerare Techcelerator intră în faza finală de selecție care va avea loc în perioada 4-5 aprilie în cadrul unui bootcamp organizat la București.

Confidas a ajutat peste 3.000 de antreprenori în mai puțin de patru luni de la lansare

În mai puțin de patru luni de la lansarea primei versiuni de test, Confidas a ajutat peste 3.000 de antreprenori să verifice firmele cu care intenționau să colaboreze înainte de a încheia contracte. Membrii platformei Confidas, platformă care permite IMM-urilor să vadă și să raporteze companiile rău-platnice, au înregistrat plăți restante de peste un milion EUR.

Industria tech lansează ediţia 2019 a programului de Burse pentru cadre didactice

  Astăzi lansăm cea de a doua ediție a programului Bursele ANIS, destinat stimulării abilităților de predare ale cadrelor didactice tinere, încurajarii studierii tehnologiilor emergente, precum şi recunoașterii metodelor inovative de predare. Data limită de înscriere este 15 septembrie.     Programul Burse ANIS, a fost lansat în anul 2018 la iniţiativa ANIS şi a reprezentanţilor celor mai puternice centre universitare pentru a stimula eforturile cadrelor didactice şi a tehnicilor de predare inovative, precum şi introducerea în curricula universitară a celor mai noi evoluţii din industrie.