Industria de software şi servicii din România

Industria de software și servicii este unul dintre foarte puținele sectoare economice care au avut o evoluție favorabilă chiar și în anii de criză, chiar dacă rata medie de creștere anuală de 4% este foarte mică în raport cu cea din anii de dinaintea crizei, care se ridică la 15-20%.

Exista o diferențiere puternică în interiorul segmentului de software – zona de servicii vs. zona de produs. ANIS își propune să sprijine dezvoltarea ambelor segmente, cu accent pe zona de creare de produse.

Motivul este dublu – modelul bazat pe produs are productivitate mai mare, în timp ce pentru zona de servicii creșterea poate fi doar liniară, bazată aproape exclusiv pe disponibilitatea resurselor umane. Astfel, din totalul angajaților din industria IT&C, 50% sunt angajați în companii de software – aproximativ 65.000 de persoane. Totuși, aceștia generează doar aproximativ 30% din cifra de afaceri a întregului sector IT&C.

Aceste informații și modul în care ele se agregă pentru a construi o imagine actualizată a industriei de software și servicii din România vor fi incluse în studiul realizat de ANIS – „Stadiul de dezvoltare al industriei de software și servicii din România”, care va fi publicat în prima jumătate a lunii noiembrie 2013.

Vă invităm să urmăriți anunțurille noastre în această pagină sau sa va abonați la Newsletterul ANIS pentru informații actualizate.