MCSI lansează un apel de proiecte pentru IMM-uri şi ONG-uri

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) anunţă lansarea, în data de 20 decembrie, a apelului de proiecte dedicat IMM-urilor şi ONG-urilor. Apelul este lansat pentru operaţiunea Operaţiunea 3.1.1 – „Sprijinirea accesului la Internet şi la serviciile conexe”, din cadrul Domeniului Major de Intervenţie 1 – „Susţinerea utilizării tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor”, Axa III – „Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor pentru sectoarele privat şi public”.

Scopul principal al acestei operaţiuni constă în: conectarea IMM-urilor şi ONG-urilor la internet prin conexiuni broadband, upgradarea conexiunilor existente şi achiziţionarea echipamentelor conexe.
Bugetul total alocat acestui apel de proiecte este de 63.750.000 lei. Valoarea maximă a finanţării nerambursabile acordate este de 100.000 lei, iar cea minimă de 10.000 lei. Rata de cofinanţare este de 90% pentru IMM-uri şi microîntreprinderi şi de 95% pentru ONG-uri.

Înregistrarea propunerii de proiect se va realiza online, în mod continuu, începând cu 20 decembrie, 2010, ora 9:00 şi se va încheia în data de 29 iulie, 2011, ora 14:30. Înregistrarea online se va realiza la adresa de internet: www.fonduri.mcsi.ro. În termen de maxim cinci zile lucrătoare de la înregistrarea online, solicitanţii trebuie să depună dosarul complet la sediul MCSI cu respectarea tuturor detaliilor cuprinse în Ghidul solicitantului pentru această operaţiune.

Cererile înscrise electronic până la data de 31 ianuarie, 2011, vor prezenta bilanţul anual pe 2009, iar cele înregistrate începând cu data de 1 februarie, 2011, vor prezenta obligatoriu bilanţul anului 2010.
Ghidul solicitantului este publicat în varianta finală, la adresa www.fonduri.mcsi.ro, secţiunea Ghidurile Solicitantului -> Apeluri deschise. Acesta detaliază criteriile specifice care trebuie îndeplinite de potenţialii beneficiari şi proiectele acestora, regulile de finanţare, circuitul proiectului, modalitatea de selecţie a proiectelor, procesul de contractare şi implementare, precum şi drepturile şi obligaţiile beneficiarilor.
 
Sursa: MCSI
Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *