MCSI analizează necesitatea reglementării achizițiilor feroase și neferoase

MCSI reanalizează posibilitatea adoptării unui act normativ care să reglementeze achizițiile feroase și neferoase din centrele de colectare.

În decursul acestui an, rețelele operatorilor telecom au fost grav afectate de furturile elementelor de infrastructură. Un număr de 250.000 de abonați au fost afectați de nefuncționalitatea serviciilor, iar prejudiciul companiilor s-a ridicat la suma de 7,5 milioane euro.

Dintre companiile telecom, foarte grav afectate de aceste furturi sunt cele care folosesc vechea tehnologie pe cabluri de cupru, dar nu au fost ocoliți nici operatorii care folosesc fibră optică.
„Suntem preocupați și reanalizăm posibilitatea adoptării unui act normativ care să reglementeze achizițiile feroase și neferoase din centrele de colectare pentru că nu numai operatorii din telecom sunt grav afectați, ci și companiile feroviare și energetice”, a declarat Marius Fecioru, Secretar de stat în cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale.
În același timp, companiile care se confruntă cu această situație ar trebui să își asigure paza și sistemele de alarmare pentru elementele de infrastructură, lucru diminuat în ultima perioadă din cauza reducerii bugetelor pe perioada de criză economică.
SURSA: MCSI
Etichete: