Malware-ul se răspândeşte în prezent prin inginerie socială

Grupul Agora a organizat ieri Conferinţa de Tehnologie Agora cu tema Securitate la Hotelul Intercontinental din Bucureşti.

La ora actuală, din punct de vedere al securităţii, cerinţele de business nu sunt aliniate în totalitate, iar un departament IT care nu este bine organizat reacţionează mai greu. Cu atât mai mult cu cât majoritatea business-urilor se fac acum în contextul mobilităţii, presupunând accesul la informaţii de oriunde şi de pe orice dispozitiv.

Radu Arvu, Office Solutions Project Manager, Konica Minolta Business Solutions a declarat: „Echipamentele BizHub permit autentificarea prin parolă, introdusă manual de la echipament, prin card sau prin cititor biometric. Datele transmise sau recepţionate sunt criptate în întregime, dispozitivele BizHub dispunând de un firewall intern, care controlează şi filtrează toate protocoalele şi porturile de acces. De asemenea, echipamentele comunică şi cu email-ul, caz în care se poate folosi un certificat de securitate, doar anumiţi utilizatori înregistraţi având posibilitatea de a printa sau scana anumite documente”.
                     
În continuare, Eugeniu Pătraşcu, Team Leader, Professional Services Provision IT Group, a răspuns la întrebarea <cum se poate avea acces la aplicaţiile companiei, din orice locaţie, online sau offline> spunând: „Răspunsul se numeşte Check Point Abra, o soluţie de office virtualizat – am un stick USB, pe care îl introduc în orice calculator, fără să instalez driver-e, îmi porneşte o aplicaţie şi mă autentific. Îmi apare un mediu virtual securizat, în care administratorul de securitate al companiei poate să definească ce aplicaţii pot să fie rulate şi ce documente pot fi adăugate sau descărcate de pe stick”.
                      
Fie că vorbim de securitate la nivel de reţea, de echipament sau de aplicaţie, totul se rezumă la identitatea utilizatorului. Microsoft Forefront Identity Manager 2010 se interpune între partea de resurse umane, se sincronizează şi ia datele automat din acel sistem, iar restul identităţilor le creează singur. Unde? În Active Directory, în sistemul de mesagerie, în Oracle, în SQL Server, etc”, a subliniat Sebastian Vîjeu, Technology Evangelist, Microsoft România.
                        
Jan Petculescu, Director General, IT Secure Pro, a prezentat avantajele soluţiei Avecto Privilege Guard, care ajută companiile să implementeze principiul privilegiilor. „Aceasta înseamnă că, într-o organizaţie, este important ca utilizatorii sistemelor de calcul să aibă drepturi minimale, dar să fie totuşi capabili să îşi rezolve activităţile de zi cu zi”.
                 
Trăgând un semnal de alarmă asupra primului troian pentru Android – din vară, când a fost lansat, până în prezent au apărut cinci modificări ale acestui troian, Ştefan Tănase, Senior Security Researcher, EEMEA, Kaspersky Lab, a spus: „Acest lucru ne arată că trebuie să ne schimbăm modul în care tratăm aplicaţiile pentru telefoane mobile şi, în general, platformele de distribuire a acestora. Malware-ul din ziua de azi se răspândeşte prin inginerie socială. Dau un click, descarc ataşamentul, îl deschid singur”. Kaspersky Lab lucrează în prezent la produsul pentru Android, versiunea beta urmând a fi disponibilă către sfârşitul anului.
                   
În încheiere, Costin Pecingină, Reprezentant G Data, a prezentat cel mai nou produs G Data pentru companii, EndpointProtection Business, lansat cu ocazia CeBIT 2010. Acesta „oferă protecţie împotriva ameninţărilor pentru notebook, desktop, server, integrând tehnologia DoubleScan îmbunătăţită, Fingerprinting şi Whitelisting cu autoînvăţare, pentru a asigura păstrarea performanţelor PC-ului, şi cele mai noi metode de detecţie a viruşilor noi (euristică, cloud security)”.
                
Pe toată durata evenimentului au avut loc demonstraţii de soluţii hardware pentru protecţia în timp real a reţelei, oferite de către Fortinet şi NetSafe Solutions.
                   
Evenimentul a fost promovat cu ajutorul partenerilor media PRWave, PRWave Directory, MediaLook, Smart FM, Agora News, IT Trends şi Digital Trends. Alţi parteneri: ESET NOD 32, RiverRaft, ARIES, ANIS, Byblos, iNES, DigiSign.
              
Sursa: Agora
Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *