Locul 1 acordat de Google pentru aplicaţia românească realizată de iQuest

Compania româno-germană iQuest a primit trofeul categoriei “Aplicaţii pentru turism” şi o recompensă de 100.000 de dolari în cadrul concursului mondial iniţiat de Google.

Competiţia anuală Android Developer Challenge este la a doua ediţie şi are ca scop încurajarea dezvoltatorilor software de a crea aplicaţii pentru sistemul de operare Android al Google, funcţional pe dispozitivele mobile de ultimă generaţie. În etapa finală s-au calificat 200 de aplicaţii, câte 20 în fiecare din cele 10 categorii.

Câştigătoare a categoriei Travel, aplicaţia Trip Journal a companiei iQuest devine astfel una dintre cele mai bune 10 aplicaţii din lume, dezvoltate în acest an pentru telefoanele cu sistem de operare Android. Juriul concursului a fost alcătuit din specialişti de top reprezentând corporaţii precum Google, T-mobile, AEOLab sau Twitter.

Soft-ul românesc a fost creat în circa 5 luni, de o echipă formată din 10 de programatori, designeri şi testeri. 2 reprezentanţi iQuest au participat marţi, 8 decembrie, la o sesiune de testare a aplicaţiei la sediul Google din Londra. Au avut ocazia să îi întâlnescă pe oficialii Google, care i-au felicitat pentru aplicaţia câştigătoare. În acelaşi timp, i-au cunoscut pe ceilalţi concurenţi din Germania, SUA, Olanda, Norvegia etc.

Cu ajutorul aplicaţiei Trip Journal, utilizatorii îşi vor păstra amintirile de vacanţă şi îşi vor putea impresiona prietenii şi familia, trimiţându-le informaţii actualizate din locurile pe care le vizitează. Programul permite urmărirea rutelor prin GPS şi vizualizarea poziţiei pe Google Maps, memorarea coordonatelor şi realizarea de fotografii însoţite de note. Înregistrările pot fi exportate pentru vizualizare pe Google Earth, iar fotografiile pot fi încărcate pe albume web Picasa.

TripJournal poate fi instalat pe terminalele iPhone din magazinul virtual iTunes Store al Apple, care este disponibil în 100 de ţări, inclusiv România. Pe terminalele Smartphones care folosesc sistemul Android poate fi instalat începând de săptămâna viitoare de pe pagina de Internet Android Market.

„Ne bucurăm că am deschis calea spre această nouă tehnologie şi sperăm că mii de utilizatori vor folosi aplicaţia Trip Journal în călătoriile lor”, declară într-un comunicat de presă reprezentanţii companiei româneşti.

Sursa: iQuest preluat de Agora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *