Lobby pentru atragerea de noi investiţii în IT&C-ul românesc

Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, a participat la Bruxelles, la Global Forum, eveniment internaţional dedicat problemelor economice, politice şi sociale, în relaţie cu dezvoltarea şi inovaţiile în domeniul comunicaţiilor şi al tehnologiei informaţiei.
Ministrul Valerian Vreme a prezentat oportunităţile pe care România le oferă în domeniul IT&C şi a evidenţiat faptul că, în ţara noastră, sunt „tineri sclipitori în domeniul IT”. De asemenea, a prezentat România aflată printre primele locuri, după Coreea de Sud, la viteza de conexiune la internet şi pregătită pentru a implementa „aplicaţiile viitorului”.

„Avem multe de oferit, unele proiecte au fost prezentate aici. România este una dintre ţările care trăieşte şi din IT, iar Guvernul României acordă acestui domeniu o importanţă majoră. Ca urmare, beneficiem de un mare aflux de investitori de primă mărime, companii care şi-au dezvoltat facilităţi de outsourcing, dezvoltare şi cercetare însemnate. Digital Mureş este doar un exemplu”, a încheiat ministrul Valerian Vreme discursul, susţinut în faţa celor peste 320 de reprezentanţi ai companiilor, guvernelor, Comisiei Europene şi societăţii civile.
Valerian Vreme a susţinut că România este pregătită să migreze spre tehnologia cloud computing datorită conexiunii de mare viteză la Internet, a investiţiilor făcute în retehnologizare, dar şi a personalului competent, pregătit să implementeze şi să folosească servicii bazate pe cloud.
La Global Forum au participat peste 320 de lideri ai firmelor internaţionale de IT, specialişti ai Comisiei Europene şi oficiali guvernamentali de nivel înalt din peste 30 de ţări, inclusiv SUA. În cadrul conferinţei, Radu Bogdan Savonea, Secretar General Adjunct al MCSI, a prezentat Sistemul Naţional Electronic de Plată Online cu Cardul Bancar (SNEP).
De asemenea, în cadrul sesiunilor de dezbateri, reprezentanţii României au prezentat şi   Strategia Digital Mureş care demonstrează importanţa colaborării dintre administraţia publică centrală şi cea locală pentru dezvoltarea societăţii informaţionale.
SURSA: Agora
Etichete: