Kostas Loukas – noul Director General al Microsoft România

Microsoft anunţă numirea lui Kostas Loukas în funcţia de Director General al Microsoft România. Kostas se alătură Microsoft România pentru a conduce transformarea companiei către un business de device-uri şi servicii în ţară.

Kostas Loukas are o experienţă de 8 ani la Microsoft, timp în care şi-a dezvoltat capabilităţi recunoscute de conducere în arii cum sunt Management General, Marketing, Operaţiuni şi Finanţe. Kostas şi-a început cariera la Microsoft Grecia în rolul de Controlor Financiar în anul 2005, după care timp de trei ani a ocupat rolul de Director Financiar şi Administrativ. În 2009, timp de un an, Kostas a fost Director General interimar al Microsoft Grecia şi în 2010 a fost numit Director de Marketing şi Operaţiuni în cadrul aceleiaşi companii. Începând cu luna ianuarie 2012, Kostas a condus afacerile Microsoft pentru Cipru şi Malta.

Kostas Loukas, Director General Microsoft România: „Sunt onorat de oportunitatea de a conduce Microsoft România, companie recunoscută pentru talentul şi succesul oamenilor – atât în cadrul Microsoft, cât şi în piaţă locală. Intenţionez să continuăm povestea de succes a Microsoft România alături de această echipă şi să dezvoltăm mai departe relaţiile cu clienţii şi partenerii noştri din România.”

Microsoft este cel mai dorit angajator în România şi va continua să contribuie activ pe teme importante ale agendei publice, în particular pe competitivitatea companiilor mici şi mijlocii, reforma statului şi oportunităţi pentru tineri, direct şi prin implicarea în cele mai importante organizaţii de business şi ale industriei IT&C.

Don Grantham, Preşedinte, Microsoft Central & Eastern Europe: „Suntem încântaţi să îl anunţăm pe Kostas Loukas în calitatea de Director General al Microsoft România. Kostas aduce în acest rol o experienţă impresionantă, prin rolurile avute anterior în Microsoft şi în alte companii multinaţionale. Pentru a identifica cea mai potrivită persoană pentru acest rol, am efectuat o căutare extinsă, în rândul unor candidaţi foarte bine pregătiţi, atât din România cât şi din afara ţării, din Microsoft şi din afara companiei şi suntem încântaţi de rezultatul final.”

Kostas va începe noul rol în data de 10 aprilie 2013 şi se va muta împreună cu familia în Bucureşti în mai 2013.

Înainte de a veni la Microsoft, Kostas a lucrat trei ani pentru Coca-Cola Southeast Europe, având mai multe roluri manageriale. Cariera sa include şi o perioadă petrecută la P&G, rol în care a sprijinit echipe de marketing şi de vânzări din perspectiva unui profesionist în finanţe. Kostas a absolvit un program de Executive MBA la INSEAD, studii masterale în Finanţe la London School of Economics şi este licenţiat în Economie de Universitatea din Atena.

SURSA: ComputerWorld