Interviu ANIS: Profesionalism în companiile românești de IT&C – cu Florian Ivan

În perioada 10-11 septembrie 2012, ANIS organizează o sesiune specială de training, destinată profesioniștilor din companiile IT&C.

Am stat de vorba cu dl. Florian Ivan (PMP), despre importanța unui curs de -Agile Project Management- în peisajul profesional din companiile românești.

A: De ce este important pentru un om de IT să participe la un curs de Agile?

F.I.: Este important pentru orice om care are pretenții de profesionist să dobândească și să stăpânească într-un mod corect un set de cunoștințe, practici și tehnici care caracterizează nivelul de profesionalism al meseriei pe care o are. Agile a devenit un cuvânt foarte la moda, în special în IT unde, din păcate sau din fericire, avem un teren propice pentru aplicarea și testarea unor metode de îmbunătatire a performanței.

A: Care sunt beneficiile unui asemenea curs?

F.I.: Învătând conceptele și exersandu-le în cadrul unui curs, participanții se intorc la propriile companii cu mai multe informații dar, în special, cu o întelegere foarte clară a ceea ce este Agile și cum îi poate ajuta. Acest lucru duce la o atitudine care îi va face să iși schimbe modul în care lucrează. De la câteva lucuri minore de productivitate și eficiența individuală și pana la re-gândirea întregii structuri de project management din companie, acest curs oferă o plajă foarte extinsă de aplicabilitate.

A: Este un curs mai util pentru individ sau pentru companie?

F.I.: Indivizii ajută companiile așadar cred că dacă ceva este util pentru individ, în cele din urma este util și pentru companie. Pentru individ, este interesant pentru cunostințele noi, pentru abordare și mai ales pentru atitudinea dobandită. Parte din această atitudine este și să facă lucurile mai bine în compania în care lucrează.

A: Într-un cuvânt, ce vor învăta cursanții la acest curs?

F.I.: Profesionalism! Într-un domeniu în care acest cuvânt este foarte volatil, greu de definit și mai ales de evaluat.

 

Pentru mai multe detalii despre cursul -Agile Project Management- susținut de dl. Florian Ivan, puteți accesa: http://www.anis.ro/2012/08/16/anis-training-agile-project-management-cu-florian-ivan-10-si-11-septembrie-bucuresti/