Informare despre schema de ajutor de stat / facilități pentru crearea a 200 de locuri de muncă

Guvernul României a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru companii care au componentă de activitate IT&C de minim 20% și care presupune acordarea de facilități pentru crearea a minim 200 de locuri de muncă, pe durata a 3 ani de zile.

Mai multe detalii aici: http://gov.ro/declara-ii-sus-inute-de-vicepremierul-florin-georgescu-ministrul-finan-elor-publice-ministrul-agriculturii-daniel-constantin-i-purtatorul-de__l1a117907.html

Vă informăm că ANIS a fost parte activă în procesul de consultări pentru această inițiativă, proces care a început în urmă cu aproximativ 1 an de zile. ANIS a facut parte din comitetul consultativ inițiat de AmCham care a susținut această măsură.

In ultima perioadă, ANIS a fost implicată și direct în discuțiile care au avut loc cu reprezentanți ai MCSI și Ministerului Finanțelor. In cea mai recentă dintre aceste întâlniri care a avut loc chiar săptămâna aceasta și la care a participat președintele asociației, Andrei Pitiș, poziția ANIS a influențat coborârea pragului minim de locuri de muncă de la 300 (inițial plecat de la 1000), până la 200, pentru a deveni accesibilă unui număr mai mare de companii.

Aici puteți consulta documentul care rezumă inițiativa, pregătit de reprezentanții MFP special pentru informarea membrilor ANIS. Deasemenea, reprezentanții MFP ne stau la dispoziție pentru lămurirea oricăror detalii.

Implicarea și sprijinul ANIS pentru această măsură a avut în vedere și oportunitatea creionării de măsuri suplimentare de suport pentru segmentul IMM și dedicat industriei de software. Mai mult decat atât, ANIS își propune să sprijine și segmentul de startupuri din zona de tehnologie, având deja în pregătire câteva idei de proiecte.

Pentru definirea acestor proiecte, ANIS anunță crearea unui grup de lucru care să gestioneze diversele inițiative în această direcție.

Reprezentanții companiilor membre ANIS interesați să facă parte din acest grup de lucru pot trimite un mesaj pe adresa v.dragomir@anis.ro.

Membrii ANIS vor fi informați despre evoluția discuțiilor și proiectelor pe măsură ce acestea avansează.