Industria IT solicită luarea de măsuri pentru reducerea schimbărilor climatice | IT industry asks for protective measures to reduce climate change

[lang_ro]Asociaţia Daneză a Industriei IT a găzduit pe 11 decembrie, în cadrul Summit-ului Climatic de la Copenhaga, desfăşurat în perioada 7-18 decembrie, o dezbatere cu tema Green IT, unde şapte din cele mai mari companii IT din lume au solicitat luarea de măsuri în vederea reducerii schimbărilor climatice.

În cadrul dezbaterii, companiile Cisco, Dell, Fujitsu, HP, Intel, Konica Minolta şi Microsoft au discutat despre capacitatea şi rolul tehnologiei în stoparea schimbărilor climatice, precum şi despre responsabilitatea pe care fiecare dintre companii şi-o asumă pentru a minimiza amprenta de carbon în cadrul industriei IT.

Dezbaterea a subliniat importanţa industriei IT în diminuarea schimbărilor climatice, prin oferirea de noi soluţii pentru sectoare precum transporturi şi construcţii, unde tehnologia inteligentă are un potenţial real în reducerea emisiilor de carbon.

Participanţii au discutat despre importanţa dezvoltării de tehnologii inteligente în cadrul grid-urilor electrice, care să asigure că energia nu este irosită, precum şi despre rolul IT-ului în identificarea unor metode eficiente pentru comunicaţii la distanţe mari. De exemplu, teleprezenţa sau teleconferinţa sunt tehnologii ce pot diminua emisiile de carbon prin reducerea călătoriilor de afaceri.

De asemenea, cei prezenţi şi-au asumat rolul pe care îl au ca furnizori şi dezvoltatori de soluţii IT eficiente energetic. Mai mult decât atât, aceştia au cerut guvernelor să recunoască şi să recompenseze inovaţia şi cercetarea în domeniul IT, pentru a stimula dezvoltarea şi absorbţia de noi soluţii IT eficiente energetic şi prietenoase cu mediul.

Companiile au pledat în egală măsură pentru reducerea propriilor amprente de carbon, prin eficientizarea operaţiunilor pe care le desfăşoară şi prin continuarea furnizării de tehnologii eficiente energetic către clienţi.

Ca o concluzie a dezbaterii, companiile participante au transmis următoarea declaraţia:

Responsabilitatea de a reduce schimbările climatice ne aparţine tuturor. Nu trebuie să aşteptăm o înţelegere globală pentru a începe să facem schimbări pozitive în organizaţiile noastre. Astfel, Cisco, Dell, Fujitsu, HP, Intel, Konica Minolta şi Microsoft se angajează să îşi eficientizeze propriile operaţiuni şi să dezvolte produse şi servicii eficiente energetic pentru clienţi. În plus, solicităm guvernelor să implementeze măsuri care să faciliteze dezvoltarea şi absorbţia de tehnologii inteligente, prin care să se asigure faptul că soluţiile de eficientizare oferite de sectorul IT pot fi puse în aplicare. Trebuie să începem acum”.

Sursa: Intel preluat de Agora[/lang_ro]

[lang_en]The content of this page is available only in Romanian.[/lang_en]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *