IDC: Vânzările de PC-uri au crescut în trimestrul patru | IDC: PC sales grew in Q4

[lang_ro]Vânzările de PC-uri la nivel global au crescut în trimestrul patru, datorită prețurilor reduse și a cererii importante pentru laptopuri și netbookuri, potrivit IDC. Vânzările au totalizat 85,8 unități în trimestrul patru din 2009, crescând cu 15,2% față de trimestrul patru din 2008.

Creșterea neașteptată ar putea semnala o eventuală încheiere a perioadei dificile prin care a trecut industria PC de-a lungul recesiunii, conform IDC.

La această creștere au contribuit mai mulți factori, spune David Daoud, research manager IDC. Consumatorii nu au cumpărat PC-uri de-a lungul anului iar prețurile scăzute au stimulat cererea, ceea ce i-a încurajat pe oameni să își deschidă portofelul. Producătorii s-au luptat pentru clienți prin scăderea continuă a prețurilor.

Cererea pentru laptopuri low-cost și mini-notebook-uri, sau netbookuri, crește și ea, deși IDC nu a oferit cifre detaliate pentru vânzările de astfel de dispozitive. Totuși, compania de cercetare a spus că PC-urile portabile ar totaliza circa 126,2 milioane în 2009.

Vânzările HP au crescut cu 23,3%, până la 18 milioane unități și o cotă de piață de 21%. Acer, care în trimestrul trei a depășit Dell pentru locul 2, și-a continuat creșterea, vânzările fiind mai mari cu 27,9%, până la 11,46 milioane unități sau o cotă de piață de 13,4%. Dell a continuat să se zbată, vânzările sale crescând cu numai 5,2%, până la 10,68 milioane unități.[/lang_ro]

[lang_en]The content of this page is available only in Romanian.[/lang_en]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *