Recomandare ANIS: How to Web 2012 – miza pe inovație ca model de succes

Săptămâna aceasta a avut loc conferința de presă de lansare a How to Web 2012 – cel mai important eveniment dedicat antreprenoriatului și inovației din Europa de Sud-Est.

ANIS este și anul acesta partener al evenimentului și în curând vom anunța un eveniment satelit organizat împreună.

La conferința de presă au participat:

  • Bogdan Iordache, CEO How to Web, care a prezentat cele mai importante informații despre evenimentul de anul acesta
  • Vladimir Oane, CPO și cofondator uberVu; Vladimir a vorbit despre experiența unui startup la început în căutare de conexiuni și modele de dezvoltare, despre evoluția uberVu și despre cum i-a ajutat participarea la evenimentele de specialitate
  • Teodor Ceaușu, Country Manager IXIA; IXIA este partener principal al programului Startup Spotlight – secțiune a How to Web dedicată startup-urilor, iar Teo a povestit despre interesul IXIA pentru dezvoltarea inițiativelor antreprenoriale în România
  • Andrei Pitiș, Președinte ANIS, care a vorbit despre implicarea ANIS în sprijinirea inovației în tehnologie și promovarea unui model de business sustenabil care să fie bazat pe inovație 
Bogdan Iordache (How to Web) și Andrei Pitiș (ANIS) la conferința de presă de lansare a How to Web 2012

Andrei Pitiș, Președinte ANIS: „Din păcate, deși ne-am fi dorit să avem o implicare și un sprijin semnificativ din partea autorităților pentru zona de inovație, pot spune că zona aceasta înregistrează doar o constanță în schimbare, și că în aceste condiții este foarte greu să găsești un partener de dialog și să poți menține acest dialog.

Majoritatea inițiativelor antreprenoriale la nivel global se concentrează în Silicon Valley și în Israel. Europa în întregime este încă în urmă din acest punct de vedere, chiar dacă au început să apară foarte multe programe de sprijinire a antreprenorilor și startupurilor – în Londra și Berlin este cea mai mare densitate de astfel de programe.

In România, firmele de produs sunt încă puține, competențele care să susțină acest model de business – management și dezvoltare de produs, analiză de business – sunt încă puține, iar How to Web ajută la conectarea celor care sunt orientați către inovație, îi ajută să învețe ce au nevoie pentru a se dezvolta în direcția asta.

Cred că prin resursele de creativitate pe care le au România și Europa de Sud-Est au o șansă foarte bună să reprezinte un model de inovație, inclusiv pentru Europa de Vest – putem contribui la inovația globală, chiar dacă nu putem la fel de ușor accesa și piața globală.

Implicarea ANIS și sprijinul ANIS pentru How to Web sunt motivate de preocuparea constantă pe care How to Web a creat-o și o menține pentru creșterea inovației în industria IT din România.”

 

Despre How to Web

Cea de-a patra ediţie How To Web – cea mai mare conferință regională de antreprenoriat și tehnologie web din Europa de Sud-Est – va avea loc în zilele de 7 și 8 noiembrie, în București, la Crystal Palace Ballrooms.

Conferința How to Web 2012 este dedicată antreprenorilor și specialiștilor în tehnologie interesați de inovație și de crearea de produse, dar şi tuturor celor interesaţi de impactul pe care schimbările în tehnologie îl au asupra altor domenii.

Participanţii la How To Web 2012 vor avea acces la peste 40 de speakeri, dintre care mai mult de 30 de peste graniţe, printre care antreprenori de succes, oameni de business şi, la fel ca la edițiile anterioare, investitori și reprezentanți ai acceleratoarelor web.

Programul Startup Spotlight dedicat inițiativelor antreprenoriale din Europa Centrală și de Sud-Est va avea loc în paralel cu conferința How to Web. Prin acest program, cele mai inovative 32 de startup-uri din regiune vor beneficia de workshopuri dedicate, prezentări publice în timpul conferinței, sesiuni de mentorat și întâlniri individuale cu reprezentanți ai acceleratoarelor și fondurilor de investiții.

Startup Spotlight include și o competiție de echipe și proiecte antreprenoriale care va avea premii cash în valoare totală de 20.000 USD. Programul și competiția sunt organizate cu sprijinul companiei IXIA, care este partener principal al evenimentului.

 

Un comentariu