GECAD împreună cu VentureConnect anunță noi oportunități de finanțare

GECAD Group, în colaborare cu VentureConnect, lansează o nouă oportunitate de finanțare pentru startup-urile din domeniile software, tehnologii web și eCommerce. Pentru fiecare dintre cele două evenimente bianuale majore organizate sub umbrela VentureConnect în următorii trei ani, GECAD Group va aloca o investiție de tip seed de 50.000 euro, incluzând totodată startup-urile alese într-un program susținut de îndrumare și mentorat activ de business.

Programul de finanțare inițiat de GECAD Group va debuta chiar cu ocazia evenimentului VentureConnect ce se va desfășura la București pe 23 noiembrie 2011. În luna octombrie, VentureConnect va organiza două ediții locale, prima în Cluj urmată de cea din Timișoara, obiectivul fiind de a selecta cele mai valoroase startup-uri locale care să fie prezente în finala de la București.

Investiția seed oferită de GECAD Group, alături de întreaga activitate de mentorat și consiliere de business pe care o va derula împreună cu companiile selectate, au ca obiectiv identificarea unor proiecte sau afaceri tehnologice valoroase, cu adevărat inovatoare și cu impact global.

„Vor intra în atenția noastră acele proiecte sau companii cu focus pe software, tehnologii web și eCommerce, cu un concept de business sustenabil, un produs sau un serviciu inovator aflat măcar în stadiul de pilot, nelegat geografic de țara mama, cu potențial de dezvoltare internațională”, precizează Radu Georgescu, Chairman GECAD Group.

Printre obiectivele colaborării GECAD Group – VentureConnect pot fi menționate crearea unei oportunități anuale prin care startup-urile au acces la un program de finanțare și mentorat, susținerea afacerilor în a pătrunde pe piața globală de IT și software, atragerea investitorilor din Europa de Est, precum și creșterea spiritului antreprenorial din regiune.

„Suntem într-adevar încrezători în talentul și abilitățile tehnologice ale tinerilor antreprenori din Europa de Est, dar și în capacitatea lor de a veni cu idei de afaceri inovatoare și viabile economic. De asemenea, considerăm că a venit momentul pentru a prezenta România în cu totul altă lumină. Împreună cu GECAD Group, ne dorim nu doar să susținem financiar proiectele alese, cât și să le consiliem și să le prezentăm către alți potențiali investitori pe măsură ce acestea arată semne considerabile de creștere”, declară Ana Maria Andronic, Senior Associate Biris Goran.

Susținatorii evenimentului VentureConnect din această toamnă sunt: Microsoft BizSpark (un program global ce vine în întâmpinarea antreprenorilor cu o ofertă completă: acces la produsele Microsoft de dezvoltare și testare, vizibilitate și resurse de marketing), School for Startups Romania (liderul furnizorilor britanici de training în domeniul afacerilor, oferind participanților adevărate lecții de afaceri și metode practice pentru atingerea reușitei în afaceri), OKIAN (cea mai mare librărie online din România), precum și ARIES Timișoara (asociație profesională în domeniul IT&C care are în componentă peste 280 de membri la nivel național și 4 filiale în Timișoara, Cluj, Brașov și Craiova, având în componență 53 de membri firme care activează în domeniul electronică și software și 4 universități de profil tehnic).

Mai multe detalii despre evenimentele VentureConnect și alte informații utile se găsesc la:http://www.ventureconnect.ro.

SURSA: Computerworld

Etichete: