Gartner: Social, Mobil Cloud şi Informaţie

Deşi aceste forţe sunt inovatoare şi disruptive luate pe rând, luate împreună revoluţionează businessul şi societatea, întrerupând vechile modele de business şi stimulând crearea de noi lideri. Ca atare, legătura de forţe stă la baza platformelor tehnologice ale viitorului.

În legătura de forţe, informaţia este contextul pentru furnizarea de experienţe îmbunătăţite social şi mobil“, a declarat Chris Howard, managing vice-president Gartner. “Echipamentele mobile sunt o platformă pentru crearea de reţele sociale eficiente şi de noi modalităţi de lucru. Socialul leagă oamenii intre ei în modalităţi noi şi neaşteptate. Cloudul permite furnizarea de informaţii şi de funcţionalităţi între utilizatori şi sisteme. Această forţă a legăturilor se interconectează pentru a crea un ecosistem axat pe utilizator pentru tehnica modernă“.

Chris Howard a explicat faptul că, nu cu mult timp în urmă cea mai sofisticată experienţă a oamenilor în computing se întâmpla la locul de muncă, iar acasă această experienţă era mai limitată. Acum, în majoritatea cazurilor, opusul este adevărat.  “IT consumerisation” reprezinta un rezultat al disponibilităţii echipamentelor excelente, interfeţe şi aplicaţii cu un traseu de învăţare minim. Ca un rezultat al utilizării acestor echipamente bine concepute, oamenii au devenit utilizatori mai sofisticaţi de tehnologie, iar individul a dobândit mai multă putere. Oamenii aşteaptă acces la funcţionalităţi similare în toate rolurile şi să facă câteva distincţii între locul de muncă şi activităţi care nu ţin de muncă.

Raportul special Gartner “The Nexus of Forces: Social, Mobile, Cloud and Information” poate fi citit pe http://www.gartner.com/technology/research/nexus-of-forces/.

 

SURSA: Computerworld

Etichete: