Fujitsu simplifică trecerea la Infrastructurile de Desktop Virtuale

Fujitsu a prezentat o nouă soluţie ce ușurează trecerea întreprinderilor mici și mijlocii la oInfrastructură de Desktopuri Virtuale (IDV). Pachetele IDV de la Fujitsu evită orice complicaţie, punând la dispoziţia utilizatorilor toate echipamentele și programele necesare pentru o tranziţie cât mai facilă de la punctele de lucru clasice, de tip PC și notebook, la infrastructurile virtuale.
În comparaţie cu o reţea de PC-uri tradiţionale, trecerea la IDV permite companiilor să facă economii la capitolul operaţiuni IT și hardware, garantând siguranţa datelor pe un server central și reducând consumul energetic. Deși succesul IDV este o realitate, multe companii mai mici au reţineri în a-l adopta, temându-se de complexitatea lui.
Prin aceste noi pachete IDV, Fujitsu răspunde acestor temeri, satisfăcând solicitările din ce în ce mai numeroase venite atât de la partenerii săi de distribuţie, cât și de la utilizatorii finali, pentru o simplificare a procesului de tranziţie la IDV. Pachetele IDV de la Fujitsu au două mărimi standard – de maximum 42 sau maximum 20 de staţii de lucru. Ambele includ serverul optimizat PRIMERGY TX200 S6 și monitoare Fujitsu dotate cu sisteme Zero Client ce permit conectarea la reţea. Pachetele includ, de asemenea, un monitor, o tastatură și un mouse pentru operarea serverului. Toate programele sunt preinstalate și gata de lucru.
Fujitsu asigură și posibilitatea unei extinderi ulterioare, serverul-gazdă și switch-urile oferind suficient spaţiu pentru adăugarea unor Zero Clients suplimentari. Posibilitatea de a opta pentru un Zero Client Portabil – un dispozitiv USB ce permite desktop-urilor și notebook-urilor existente să devină puncte de legătură într-o reţea IDV – oferă o soluţie chiar și acelor companii care vor să refolosească vechile sisteme de tip Windows în timpul procesului de tranziţie la IDV.
Prin intermediul IDV, utilizatorii câștigă o mai mare flexibilitate, putând să se conecteze la desktopul lor de la orice punct de lucru Fujitsu Zero Client din reţeaua companiei sau chiar și de la distanţă. Performanţele sistemului sunt aceleași ca ale unui desktop sau notebook obișnuit, cu singura deosebire că integrarea Zero Client-ului în monitor generează mult mai puţin zgomot și căldură – o îmbunătăţire binevenită în orice birou aglomerat.

„IDV-ul este cum nu se poate mai potrivit nevoilor companiilor mici și mijlocii, dar este adesea privit cu suspiciune, fiind considerat prea complicat. Noile pachete IDV de la Fujitsu încearcă să rezolve această problemă, făcând tranziţia cât mai lină cu putinţă prin includerea tuturor elementelor tehnologiei IDV într-un singur pachet – de la serverul central până la tastatură și mouse, și chiar până la cablurile de alimentare și de reţea”, spune Dieter Heiss, Head of Workplace Systems la Fujitsu Technology Solutions.

Pentru a începe să lucreze cu pachetul IDV de la Fujitsu, companiile nu trebuie decât să decidă de câte staţii de lucru au nevoie, iar Fujitsu va oferi tot ceea ce trebuie pentru a pune sistemul pe picioare, printre care și instalarea unor programe opţionale și asigurarea unui serviciu de mentenanţă.
Pachetele Fujitsu IDV pot fi achiziţionate direct de la noi sau prin partenerii noștri din programul de distribuţie „SELECT”, în toate ţările din Europa Continentală, Orientul Mijlociu, Africa și India. Preţul acestora diferă în funcţie de ţară.

Sursa: Computerworld